Івано-Франківськ

У Тисмениці вирішують як боротися з борщівником

9 червня робоча група міської ради шукала на території громади борщівник Сосновського.

У Тисмениці комунальне підприємство «Інноваційна компанія» дано доручення обстежувати загальноміські території та при виявленні небезпечних рослин знищувати їх для недопущення травмування людей. Про це повідомляє Тисменицька міська рада, пише ПІК.

У Тисмениці робоча група має обстежувати загальноміські території і при виявленні борщівника, знищувати його.

 Також керівникам підприємств, власникам та користувачам (забудовникам) земельних ділянок рекомендовано провести обстеження та у разі виявлення небезпечних бур’янів на власних, прилеглих чи закріплених територіях, знищити їх. 

“Нагадуємо, відповідальність за забур’янення територій небезпечними рослинами несуть землевласники або ж землекористувачі, на яких може бути накладено штраф у розмірі 340-1360 грн,  а для посадових осіб та підприємців  від 800-1700 грн”, – йдеться у повідомленні.

До слова, Борщівник Сосновського– це гігантська рослина, до 3 метрів у висоту. На території України широко поширений в двох областях Західної України (Львівській та Івано-Франківській).

Основні шкідливі властивості борщівника Сосновського полягає в тому, що він здатний викликати опіки на шкірі людини. У разі дотику до рослини або потрапляння його соку на шкіру людина не відчує відразу біль, як, наприклад, при контакті з кропивою. Але вже через кілька годин або навіть діб розпочнеться свербіж і почервоніння уражених ділянок шкіри, а потім з’являться пухирі.

При знищенні борщівника необхідно мати водонепроникний одяг і респіратор або протигаз. Хороший ефект у боротьбі з борщівником дає весняне знищення проростків, обрізка квіток в період бутонізації і початку цвітіння рослин, спалювання, обробка гербіцидами, розведення природних шкідників (борщевічна міль).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено