Івано-Франківськ

Стало відомо, коли покажуть фільм режисерів з Коломиї про прощу до Зарваниці

З 15 липня у прокат вийде документальний фільм про прощу до Зарваниці.

Стало відомо, коли покажуть фільм режисерів з Коломиї про прощу до Зарваниці

Режисери стрічки – Ярема Малащук та Роман Хімей. Ідея розкрити образ прочан у хлопців виникла давно, зокрема через те, що обидва – з Коломиї і добре розуміють прояви місцевого християнства, пише  ПІК, посилаючись на Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ.

«Значне місце у фільмі відведено відображенню християнської віри та церковних обрядів довкола неї, все ж він був знятий насамперед про людей і для людей. Адже під час прощі паломники разом долають не тільки шлях, а й різні пригоди, вирішують ситуації, спілкуються, здружуються… І в такий спосіб перетворюються у спільноту. І, власне, ця спільність людей на шляху до пізнання християнського дива  – і є центром нашого фільму», – Розповідають творці фільму.

«Зарваниця» – це фільм про християн-паломників, які долають сотні кілометрів від Криворівні до Святого Місця на Тернопільщині. Серед них – і юний хлопець, що вирушає на прощу вперше, і ведучий одного з місцевих каналів невеличкого міста по дорозі, і фотограф, який знімає весь процес на камеру, і навіть 80-літня бабуся. Усі вони – дуже різні, однак віра в християнське диво об’єднує їх на цьому випробувальному шляху.

8 липня відбудеться прем’єрний показ фільму у Криворівні. 12 липня – у Львові, 13 липня – у Тернополі, 14 липня – у Києві.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено