Івано-Франківськ

Стало відомо про стан дітей, яких вкусили змії на Прикарпатті (ФОТО)

12-річна дівчинка з Кривого Рогу, яку 8 липня вкусила змія, досі лежить у реанімаційному відділенні Івано-Франківської обласної дитячій лікарні.

c1b048b6f5a747b5 scaled

Як вже повідомляла ПІК на Прикарпатті троє дітей за вчорашній вечір потрапили до лікарні через укуси змій.

16-річного Миколу Костюка із Лісної Слобідки, що на Коломийщині, ушпиталили в обласну клінічну лікарню 8 липня. Змія вкусила його за ногу під час сіножаті. Стан хлопця був важким, тому його поклали в реанімацію. Сьогодні юнака перевели в хірургічне відділення. Микола розповідає, що змія його вкусила біля дому.

Стало відомо про стан дітей, яких вкусили змії

Я робив сіно. Я йшов, йшов, і вона мене вкусила за ногу. Таке відчуття, ніби мене бджола вжалила, став на неї. Потім я подивися, а вона полізла, і я побіг додому”, — розповідає Микола Костюк.

Хлопець каже, що сьогодні почувається значно краще, ніж учора. Та в Миколи досі набрякла нога. У це ж відділення з реанімації перевели ще одного шістнадцятирічного юнака, якого вчора теж вкусила змія за ногу.

Стало відомо про стан дітей, яких вкусили змії

Зараз стан обидвох хлопців — середньої важкості, розповідає лікарка-хірург Людмила Завійська: “Набряки зменшуються, але утримуються на стопах. Проводиться далі дезінтоксикаційна терапія, протинабрякова”.

Досі в реанімаційному відділенні залишається 12-річна дівчинка із Кривого Рогу, яка відпочивала на Прикарпатті. Вона — у важкому стані, розповідає лікар Олег Курташ.

Через те, що дитину змія вкусила за руку, перебіг захворювання важчий, каже лікар. Він припускає, що такий стан дівчинки можливий і через те, що змія випустила більшу кількість отрути, ніж у випадках з двома хлопцями, стан здоров’я яких вже покращився.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Олег КурташТам укус у праву ручку, в праву китицю. Там набряк, почервоніння – місцеві прояви укусу, швидко прогресують, вже зараз до плеча“, — мовить завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Олег Курташ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено