Випускники 4-го, 9-го та 11-го класів складатимуть обов’язкові ДПА у формі ЗНО.

У 2022-му році на одинадцятикласників чекають два іспити з української мови (на вибір ЗНО з мови і літератури чи лише з мови) та математики (рівня стандарту та профільного), історія України або англійська, а також предмет на вибір.

Випускники 4-их класів складатимуть екзамени з української мови (оцінювання результатів з української мови та читання), математики, а також з мови національної меншини або мови корінного народу (для учнів шкіл, де ведеться викладання такою мовою або вона входить в програму навчання).

Для дев’ятикласників обов’язкові предмети такі: українська мова, математика та один із навчальних предметів зі списку: біологія, всесвітня історія, географія, література, іноземна мова, інформатика, історія України, основи правознавства, українська література, фізика, хімія, мова нацменшини чи корінного народу.

Є й інша новація ЗНО – тепер за власний кошт абітурієнти зможуть скласти будь-яку кількість предметів. Це додасть абітурієнтові впевненості під час вступної кампанії.

Вакцинація для вчителів

У МОЗ заявили, що вакцинація освітян посприяє відновити звичне навчання у школах. Наразі понад 308 тисяч працівників сфери освіти зробили щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, Кабмін видав постанову, що при посиленому карантину будуть працювати лише ті школи, де вакциновано понад 80% вчителів, навіть в червоній зоні.