Івано-Франківськ

Викладайте скаргу на аркуші А4: так у владі Івано-Франківська реагують на вимогу містян виконати рішення Верховного Суду

Ніхто наразі не може знайти ради на причетних до надбудови, що без дозвільних документів виросла на будинку на вул.Павлика,6.

 

Як  ми уже повідомляли, Верховний Суд України визнав протиправною бездіяльність виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в особі Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у справі незаконної надбудови на старому будинку по вул. Павлика, 6. Скоро новизну додаткового поверху замаскують штукатуркою (на фото), пише ПІК.

Франківець Ярема Рудик, сім’я якого серед інших потерпає через свавілля незаконних забудівників, подав до  ДАБК  звернення, в якому вимагає, згідно з ухвалою Верховного Суду, вжити заходів контролю за вказаним об’єктом, щоб у підсумку встановити винних у здійсненні самочинного будівництва і дати цьому юридичну оцінку.

Вчора у ДАБК відбулося засідання комісії з розгляду звернень фізичних і юридичних осіб, яку очолює заступник начальника управління Роман Бобрис. З перших хвилин спілкування сторін загострилось.

З чиновницьким піднесенням пан Роман зазначив:

“З березня цього року змінена урядова Постанова №553 – про порядок здійснення архітектурно-будівельного контролю. Якщо раніше при отриманні звернення громадянина ми одразу брали направлення на проведення перевірки безпосередньо на об’єкті, то зараз проводиться комісія з розгляду звернення і за результатами голосування визначаємо, проводити чи не проводити таку перевірку”.

Натомість заявник зазначив, що у даному випадку комісія ні при чому, адже рішення Верховного Суду є обов’язковим до виконання – без винятків та застережень.

Однак комісія, кілька членів якої навіть не присіли для роботи, а просто стояли в дверях, таки голосувала. Одностайно прийняла рішення – видати направлення на проведення перевірки на об’єкті за адресою Павлика, 6.

Представники заявника кілька разів запитували:

“В чому саме тепер полягатиме процедура державного архітектурно-будівельного контролю?”.

Питання не випадкове, адже подібна перевірка уже була. Однак, не тільки не зупинили незаконне будівництво. Бездіяльний контроль призвів до того, що у надбудові на Павлика, 6, ще у той час, коли її тільки зводили, дивним чином були зареєстровані три об’єкти нерухомості на конкретних фізичних осіб, які на сьогодні стали сумнівно законними власниками.

Відповіді щодо суті нового контролю так і не прозвучало. Роман Бобрис, попри доволі молодий вік, поводився як закоренілий радянський чиновник. Жодних роз’яснень.

“Маєте право вимагати відповіді. Але ваші запити чи скаргу викладайте на аркуші формату А-4, надсилайте до нас офіційним листом, а ми надішлемо вам відповідь”.

Крім того,  пан Роман ще кілька разів повторив додаткову тезу:

“Ми будемо вживати заходи державного архітектурно-будівельного контролю, визначені Постановою Кабінету міністрів № 553. Все! Вам цього достатньо!?”.

Цікаво, чи достатньо було б такої відповіді, скажімо, міському голові Руслану Марцінківу, якби він мав особисту розмову з тим самим Романом Бобрисом – працівником управління міської ради?

На думку Яреми Рудика (він б’ється за те, щоб місто виконало ухвалу Верховного Суду), якщо з ДАБК справді підуть з перевіркою, то вона закінчиться нічим. Скоріш скажуть: “Не змогли  потрапити до будинку”. Таке вже було – з різними інспекціями, бо нові господарі дійсно “перекрили” доступ до своїх квадратних метрів. 

Ми запитали у пана Бобриса, чи є, на його погляд, така інстанція, яка б розв’язала скандальну тему надбудови по вул. Павлика, 6.

Він чітко відповів:

” Є. Це суд!”

Виходить так, що Верховний Суд – не той суд, ухвала якого може припинити будівельне беззаконня в Івано-Франківську?

49424a0e d9c8 4fec b411 19f825b06130 scaled 1

Як люди не боролися проти зухвалої  будови – ще до її початку та в процесі, а додатковий, третій поверх з мансардою ось наяву – з дахом та балконами, скоро буде у зовнішній оздобі.

Проте прибічники законності не здаються. Далі буде.

Про зверненя в усі можливі офіси заради припинення будови без дозвільної документації на вул. Павлика,6 – читайте тут.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено