Івано-Франківськ

В Україні Е-паспорти офіційно прирівняли до звичайних

Сьогодні, 23 серпня, набув чинності закон, який прирівнює в Україні електронні паспорти до звичайних паперових. Про це повідомляє «Економічна правда», пише ПІК. Зазначається, що

ilyustratyvne foto large 3 scaled

Сьогодні, 23 серпня, набув чинності закон, який прирівнює в Україні електронні паспорти до звичайних паперових.

Про це повідомляє «Економічна правда», пише ПІК.

Зазначається, що цей закон президент Володимир Зеленський підписав у квітні 2021 року, тоді ж в Офісі президента повідомили, що закон набуде чинності 23 серпня 2021 року.

Закон закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів.

«Це дасть змогу використовувати ці цифрові документи під час подорожей залізницею або літаком у межах України; під час медичного обслуговування чи банківських операцій; для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг та пошти; під час придбання товарів у магазині й для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів», – зазначили в Офісі президента.

При цьому, Е-паспорти доступні лише тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт.Зазначається, що захищеність від підробок, простота отримання та зручність використання – є їхніми основними перевагами.

Водночас міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв що якщо людині зручно використовувати паперові документи для отримання послуг, вона матиме на це право.

Нагадаємо, що раніше в Міністерстві цифрової політики розповіли, коли в Україні скасують паперову довідку про місце реєстрації.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено