Івано-Франківськ

На Прикарпатті розкинули понад 300 тисяч доз вакцин проти сказу

8-11 вересня провели осінню кампанію з імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Imunizatsiya dykyh 2 980x450 620x330 1

На Прикарпатті приманки з вакциною розповсюджували шляхом розкидання вакцини з літаків на лісових та польових угіддях поза межами населених пунктів, пише ПІК з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Всього розкинули 307,1 тис. приманок на території 12,284 тис. км².

Приманки містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу. Їх розкидали чотири літаки АН-2 зі злітно-посадкової смуги аеродрому с. Підгір’я Івано-Франківського району.

До слова, у 2021-му році станом на перше вересня в Івано-Франківській області виявили 12 позитивних результатів на сказ. У зв’язку з цим оголосили 9 неблагополучних населених пунктів.

“За останні чотири роки захворювання на сказ виявляється близько у 60% серед диких тварин та 40 % – серед домашніх. У домашніх тварин захворювання виявляється у більшості після контакту з дикими тваринами, при тому що власники не проводять профілактичну вакцинацію проти сказу домашнім тваринам”, – кажуть фахівці.

Проте, як зазначають у Держпродспоживслужбі, протягом останніх 4-х років (2017-2020 рр.) на Прикарпатті кількість зареєстрованих неблагополучних пунктів, де виявили сказ, зменшилась в 4 рази.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено