Івано-Франківськ

У Грузії затримали Саакашвілі – голову виконавчого комітету Нацради реформ України (ВІДЕО)

Третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який оголосив про повернення на батьківщину, затримали.

5e2a04a 199456766 329908765171394 2407000991270374401 n 1

Увечері, першого жовтня, прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі, пише ПІК  з посиланням на Європейську правду.

“Третій президент Грузії, який розшукується Михайло Саакашвілі затриманий, і він переведений до пенітенціарної установи”, – повідомив прем’єр.

Грузинські ЗМІ оприлюднили кадри мометну затримання Саакашвілі.

На відео видно, як в супроводі двох правоохоронців йде Михайло Саакашвілі. На його на руках одягнені кайданки.

Сам Михайло Саакашвілі пообіцяв у день виборів, 2 жовтня, приїхати до Грузії. Як доказ, голова виконавчого комітету Нацради реформ України оприлюднив квиток на літак на цю дату, а пізніше записав відеозвернення, заявивши, що вже приїхав у Грузію.

Саакашвілі не був у Грузії відтоді, як завершилась його друга президентська каденція, проживаючи у Європі, США та в Україні. Зараз Саакашвілі є громадянином України.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі. Також експрезиденту висунули звинувачення у справі щодо розтрати бюджетних коштів та розгон акції протесту у листопаді 2007 року та вторгнення на телеканал “Імеді”. Саакашвілі відкидає всі звинувачення і називає справи політично вмотивованими.

Тепер, коли його затримали, Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виключає можливість ухвалення рішення про помилування.

У свою чергу президент України неабияк стурбований арештом Саакашвілі. Про це повідомив у Facebook прессекретар Офісу президента Сергій Никифоров.

«Уважно стежимо за повідомленнями про затримання голови виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайла Саакашвілі. Президент Володимир Зеленський стурбований подібними новинами і тоном заяв, котрі розпирають Грузію, щодо можливого розвитку ситуації», – написав Никифоров.

У зв’язку із резонансним арештом Саакашвіллі, до Міністерства закордонних справ запросили керівника посольства Грузії в Україні для отримання офіційної інформації про підстави та обставини такого затримання.

Читайте також: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено