Івано-Франківськ

Патріарх Святослав зробив подарунок Івано-Франківському національному технічному університету нафти й газу (ФОТО)

Сьогодні, 14 грудня Блаженніший відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти й газу.

DSC08818 scaled

DSC08741 scaled

Патріарх Святослав завітав до центрального корпусу в Геологічний музей. Як символ захисту та опіки над університетом, Блаженніший подарував музею мозаїчну ікону ангела Херувима. Ручну роботу виконав відомий прикарпатський мозаїст о. Євген Андрухів. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

“Щиро вдячний за подаровану унікальну нагоду споглядати Божу Мудрість та красу Божого творіння, увічнену у збірці унікальних експонатів Вашого геологічного музею. Щиро вдячний засновникам, дослідникам та працівникам музею за збереження і розвиток цього національного скарбу України”, – подякував Отець і Глава УГКЦ.

Для створення ікони мозаїст використав каміння з п’яти континентів. В богослов’ї образ Херувима –  це своєрідний міст між Богом і людиною. На іконі можна побачити, як одне крило спрямоване зверху вниз, що символізує те, що Господь з небес прийшов до людини. А друге крило напрямлене вверх, що символізує піднесення людини до неба.

DSC08865 scaled

Патріарх Святослав зробив подарунок для Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу (ФОТО)

У стінах університету Патріарха Святослава вітали представники адміністрації, працівники та студенти ІФНТУНГ. У рамках зустрічі провели засідання ректорату, присвячене вирішенню сучасних екологічних викликів.

За словами ректора ІФНТУНГ п. Євстахія Крижанівського, метою дружніх відвідин є заснування та будівництво нової екологічної культури, процесів співпраці та діалогу задля сталого розвитку.

Нагадаємо, що Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук перебуває на Прикарпатті з нагоди 10-ліття Івано-Франківської Митрополії. Вчора, 13 грудня він провадив Божественну Літургію в кафедральному соборі Христового Воскресіння.

Читайте також у ПІК:

10 років-10 кроків: в мережі показали фільм “Івано-Франківська Митрополія УГКЦ” (ВІДЕО)

Вифлеємський вогонь миру прибуде до Івано-Франківська: доправить Укрзалізниця

Глава УГКЦ Святослав Шевчук побачив у Митрополита Війтишина риси апостола Андрея (ФОТО, ВІДЕО)

Хлібом-сіллю зустрічають у Франківську Отця і Главу УГКЦ Блаженнішого Патріарха Святослава (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено