Івано-Франківськ

Незаконно звільнила працівника: на Долинщині директорка ліцею порушила трудове законодавство

Освітянка вивела посаду завідувача господарства шляхом перепрофілювання на посаду головного бухгалтера.

Незаконно звільнила працівника: на Долинщині директорка ліцею порушила трудове законодавство

На Долинщині інспектор Управління Держпраці провів перевірку дотримання вимог трудового законодавства у одному з ліцеїв, пише ПІК.

Заміна посад або перепрофілювання у закладах освіти допускається тільки у межах однієї категорії. Оскільки, завідувач господарства відноситься до керівних посад та вимагається спеціальна освіта в певній галузі, а головний бухгалтер має зовсім іншу освіту в іншій галузі, то заміна завідувача господарства на головного бухгалтера в штатному розписі закладу не допускається.

Типовим штатним нормативом закладів загальної середньої освіти передбачено посаду головного бухгалтера, тобто потрібно ввести в штатний розпис посаду головного бухгалтера. Також, працівника було звільнено без згоди профспілки.

“За результатами позапланового заходу контролю складено Акт, директору ліцею внесено припис. На виконання вимог припису завідувача господарства поновлено на роботі та нараховано середній заробіток за весь час затримки по день поновлення на роботі”, – йдеться у повідомленні.

У такий спосіб, право на працю завідуючого господарства одного із ліцеїв Долинської міської ради Івано-Франківської області поновлено.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено