Івано-Франківськ

У Казахстані знайдені мертвими генерал поліції та полковник нацбезпеки

Експерти не виключають, що йдеться про факти самогубства на тлі придушення протестів у країні.

В Казахстане найдены мертвыми начальник полиции и полковник спецслужбы: не исключается версия самоубийства

У Казахстані знайдено мертвим 60-річного начальника департаменту поліції Жамбилської області Жаната Сулейменова. Інформацію про це підтвердили у прес-службі департаменту поліції регіону. Причина смерті не називають, повідомляє КП в України з посиланням на  NUR.KZ, пише ПІК.

“Факт смерті начальника ДП Жамбилської області підтверджуємо. Обставини з’ясовуються”, – пояснили у прес-службі відомства.

При цьому низка місцевих ЗМІ вже опублікувала інформацію про те, що поліцейський скоїв самогубство.

Відомо, що проти Сулейменова порушена кримінальна справа через заворушення у Казахстані, генерал-майору загрожував трибунал. Причиною стали часті випадки переходу поліцейських у підвідомчому йому регіоні на бік протестувальників (Жамбилська область стала одним із епіцентрів протесту).

Також була спалена будівлю департаменту поліції.

“А у столиці Казахстану загадково загинув полковник Комітету національної безпеки Казахстану Азамат Ібраєв. Силовика знайдено мертвим у дворі будинку.Проводиться досудове розслідування, додали у спецслужбі”, – зазначає видання з посиланням на пресслужбу КНБ.

630 360 1641403053 524

Нагадаємо, що бьезпорядки почалися у Казахстані 2 січня. Спочатку були протести проти різкого зростання цін на скраплений газ. Мітинги поширилися по всій країні, як невдоволення громадян владою.

Протести досягли апогею 5 січня, і в країні було оголошено надзвичайний стан. Президент Токаєв заявив, що хвилювання спровокували «терористи» за іноземної підтримки.

60343902 303

Казахстанські правоохоронні органи продовжують контртерористичну операцію, хоча до 9 січня протести були практично придушені. В результаті понад 8 тисяч людей затримані.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено