Івано-Франківськ

Дубовецька громада на Прикарпатті стане власницею дамби на Дністрі

Рішення про передачу дамби прийняв Івано-Франківський апеляційний адміністративний суд задля порятунку споруди.

Bez nazvanyya 1 1

На Прикарпатті виключно за втручання прокуратури у власність територіальної громади перейде дамба, що знаходиться  на території Дубовецької сільської ради, повідомляє відомство, пише ПІК.

Восьмим апеляційним адміністративним судом задоволено позов Івано-Франківської обласної прокуратури про визнання протиправною бездіяльність Дубовецької сільської ради щодо проведення державної реєстрації права власності на дамбу та зобов’язання вчинити певні дії для реєстрації права власності на неї.

“Підставою для звернення із заявою до суду стало тривале невжиття органом місцевого самоврядування заходів щодо передачі у комунальну власність гідротехнічної споруди – дамби на річці Дністер в урочищі «Зарінок» на території Дубовецької сільської ради”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як з’ясувала прокуратура, неоформлення права власності сільською радою даного майна унеможливлює його належне утримання і може призвести до втрати, а також несе загрозу для життя та здоров’я жителів громади.

Водночас, зважаючи на систематичні паводки, державна реєстрація права власності на дамбу як нерухоме майно оптимізує виділення та використання бюджетних коштів для її обслуговування.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено