Івано-Франківськ

Жінкам вже можна не квапитись ставати на військовий облік – Міноборони України

В Міністерстві оборони України зараз ведуть роботу зі спрощення порядку постановки громадян на військовий облік.

263758466 2037405329751832 2954498870091116621 n 0 scaled

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр (на фото) закликала українок не поспішати ставати на військовий облік. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, пише ПІК.

За словами Маляр, прямо зараз жінки не повинні йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати). Маляр пояснила, що протягом 2022 року триватиме перехідний період.

“Зараз ведеться робота зі спрощення порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій, споріднених із військово-обліковими спеціальностями. Тож будуть зміни, про які Міноборони обов’язково повідомить”, – зазначила заступник міністра.

Також вона додала, що протягом 2022 року не будуть стягувати штрафи за уникнення постановки на військовий облік.

“Це питання також вивчається щодо можливих змін”, – написала Маляр.

Крім того, за її даними, опрацьовується питання спрощення всіх процедур постановки на облік як чоловіків, так і жінок. У тому числі і “цифровізація” тих процесів, які можна перекласти в онлайн.

Як повідомляли раніше, Міністерство оборони України 11 жовтня 2021 року схвалило наказ №313 “Про затвердження переліку спеціальностей та/або професій, пов’язаних із відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінок беруть на військовий облік військовозобов’язаних”.

Нагадаємо, що до списку професій, представниці яких стануть військовозобов’язаними, включені журналістки, програмісти, музиканти, робітниці ресторанів та готелів, бухгалтери та багато інших. Пізніше у Міноборони пообіцяли уточнити цей перелік професій. Наказ поширюється на українок віком від 18 до 60 років.

27 грудня 2021 року петиція на сайті президента про відміну наказу про взяття на військовий облік жінок набрала необхідну кількість підписів – 25 тисяч.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено