Івано-Франківськ

На Коломийщині формують батальйон територіальної оборони: стали відомі перші деталі (ФОТО)

Народний депутат України Андрій Іванчук ініціював важливе обговорення теми. Зустріч відбулася у селі Гвіздець.

299397c3 751e 4be3 a6b3 53827b5b8a57 scaled

Сьогодні, 18 лютого, під час робочого візиту на Коломийщину народний депутат України Андрій Іванчук зустрівся із головою Коломийської РДА та головами територіальних громад району. Обговорили  питання комплектування батальйону територіальної оборони Коломийського району, повідомляє ПІК.

“Верховна Рада прийняла Закон про основи національного спротиву і зараз почали формувати мережу територіальної оборони по всій Україні. Коломийський район повинен мати свій батальйон для захисту стратегічних об’єктів, і взагалі для захисту мирного населення. По суті це бойова частина, яка буде діяти у двох режимах: у мирний час та у випадку воєнного часу”, – сказав Іванчук.

Він, зокрема, зазначив:

“Я ініціював цю зустріч, щоб подивитися чим ми можемо допомогти: організувати постійні навчання, створити матеріально-технічну базу, скоординувати всі сили, що у нас є. Адже територіальна оборона має бути професійна, а не ґрунтуватися лише на патріотичному піднесенні”.

ded6c815 447d 4e4b ad45 0b238c364012 scaled

Народний депутат додав, що виділили приміщення у Гвіздці, керівником територіальної оборони буде голова РДА Любомир Глушков.

“Це нова сторінка нашої держави. Ми повинні створити на Коломийщині якісну територіальну оборону, і дай Бог, щоб нам це ніколи не пригодилося, але, як кажуть у нас на Прикарпатті “Де тонко, там і рветься”, у нас не повинно бути тонких місць”, – додав Іванчук.

a8399b2b d5dd 4a81 a604 9b4398f431a0 scaled
Голова Коломийської РДА Любомир Глушков, зазначив, що Коломийський район вже виділив 74 тисячі гривень на підтримку територіальної оборони.

“Попри те, що районного бюджету вже практично не існує, але депутати вирішили виділити 74 тисячі гривень з  коштів, які отримали раніше додатково в бюджет. Ми запросили до розмови й голів ТГ, адже зараз у них відбуваються сесії, вони приймають рішення підтримки територіальної оборони та виділяють на це кошти”, – каже голова РДА.

Командир бригади територіальної оборони, підполковник Юрій Копадзе, зазначив, що зараз батальйон нараховує до 50 людей.

“Головне завдання батальйону – у визначений час розгорнутися до штату воєнного часу, це до 600 людей. Тому зараз потрібно провести рекламно-акційну роботу та долучити наших громадян до підписання на службу в резерві”, – каже Копадзе. 

2588c2dd ce9b 4eb1 b0d6 87bce4dc1587

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено