Івано-Франківськ

“Війна – це не тільки фронт, а й тил, який має бути надійним і стабільним”, – Шмигаль (ВІДЕО)

Кожен українець має поставити собі питання – чим саме я можу бути корисним?

622763ef0fe6d132213643 820x360 scaled

Кабінет Міністрів працює над тим, щоб найменш захищені верстви населення безперебійно отримували належну допомогу, про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму відеозверненні 8 березня, повідомляє ПІК.

“Уряд ухвалив рішення, що допомога малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, дітям з тяжкими захворюваннями, виплати внутрішньо переміщеним особам будуть продовжені без необхідності звертатися до органів соцзахисту”, – сказав Шмигаль.

Другий важливий напрям: пільги та субсидії. Уряд змінив порядок їх нарахування.

“У разі, якщо місцеві органи соцзахисту не зможуть виконувати свої функції, всі виплати будуть здійснені безпосередньо Міністерством соціальної політики через “Ощадбанк”, навіть якщо в отримувачів відкриті рахунки в інших банках”, – повідомив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль розповів про Координаційний центр, який був створений тиждень тому та має на меті – отримання та розподіл гуманітарної допомоги.

“Ми максимально спростили та продовжуємо спрощувати правила ввезення таких товарів, у щоденному режимі прибираємо більшість бюрократичних процедур. За останні 6 днів український кордон перетнули майже 3000 вантажівок, що ввезли 20 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Це переважно продукти харчування, одяг, медикаменти та медичні засоби, які Уряд вже спрямовує в регіони”, – повідомив Прем’єр. 

Крім того, понад 10 млрд грн надійшло на рахунок, спеціально створений Національним банком України для підтримки нашої армії.

Принагідно Прем’єр-міністр України подякував усім українцям, які залишаються в Україні та продовжують працювати. 

“В цих умовах ми всі маємо перебудовувати своє життя під “Економіку воєнного стану”. І усвідомити, що війна – це не тільки фронт. Війна це також тил, який має бути надійним і стабільним. У часи війни складно займатись буденною роботою, хочеться бачити свій особистий вклад в перемогу тут і зараз”, – сказав Шмигаль.

Як додав прем’єр, кожен має бути на своєму місці.

“Це також героїзм – побороти себе і в умовах постійних повітряних тривог, переживань за рідних, стресу, щодня йти на роботу і робити свою справу. Всі ви герої, тому що працюєте у своїй державі під час війни”, – підсумував Денис Шмигаль.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено