Івано-Франківськ

Чи можуть щойно мобілізованого відпривити на передову: юристи пояснюють

В Україні триває загальна мобілізація.

87 main v1649335038

В Україні триває загальна мобілізація. Часто призовники побоюються, що їх можуть відразу ж відправити на передову. Асоціація правників України у статті для  ZN.UA пояснює наступне, пише ПІК.

“Ні. Мобілізованих, які не проходили військової служби, на першому етапі направляють для відповідної фахової підготовки до навчальних центрів. Наразі підготовка відбувається за скороченими термінами і становить від 7 до 20 діб, залежно від складності спеціальності. Після завершення підготовки військовослужбовці відбувають для комплектування підрозділів (військових частин), у т.ч. тих, які ведуть бойові дії”, – пояснюють юристи.

Загальновійськова підготовка поділяється на початкову і базову.

Початкова підготовка здійснюється з метою формування у громадян первинних загальновійськових знань і спеціальних компетентностей.

“Якщо ж вас направили на передову без підготовки і навичок володіння зброєю, зверніться на гарячу лінію Міністерства оборони України та ЗСУ за телефонами: 0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99. Для оперативного реагування на порушення необхідно назвати ПІБ мобілізованого та номер військової частини, до якої його направлено”, – йдеться у публікації..

Відповіді на всі головні запитання щодо мобілізації можна прочитати у статті Асоціації правників України “Мобілізація в Україні: кого призвуть до армії під час війни”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено