Івано-Франківськ

У Калуській громаді створили достатні запаси солі, цукру та борошна

Надмірний ажіотажний попит на сіль призвів не тільки до її дефіциту, а й до підвищення її вартості.

4c3da3d0b95f7d66d7bcd9036b9903de

Оптові бази і великі торгівельні мережі, що працюють на території громади, впродовж останніх двох тижнів забезпечили масове постачання імпортної солі з Польщі, Румунії, Італії та Туреччини, що дозволить наповнити полиці магазинів сіллю у достатній кількості та дещо знизити захмарні ціни на неї, пише ПІК з посиланням на Калуську міськраду.

Проте, вартість закордонної солі, у порівнянні з вітчизняною, все одно буде вищою через більшу її собівартість та затрати на доставку.

“Теперішні запаси солі на оптових базах без врахування великих торгових мереж, які завозять сіль централізовано, складають 2-ох місячну норму споживання мешканців нашої громади і становили станом на 3 червня 22250 кг, тоді як на 20 травня (початок надмірного попиту) становили 17093 кг”, – пишуть у міськраді.

Суттєво зросли на оптових базах впродовж останнього тижня і запаси цукру та борошна. Зокрема, станом на 31 травня залишок цукру становив 15 тонн, а 3 червня – 32 тонни; борошна – від 53 тонн до 60 тонн.

“На жаль, відбувається ріст цін на більшість товарів, в тому числі і на цукор та муку, що зумовлено девальвацією гривні та різким зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів”, – додають у міськраді.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено