Івано-Франківськ

“На зламі”: галичан запрошують на дискусію, як війна вплинула на українців

Виставку можна буде побачити до 8 липня.

IMG 25d074ef8d63bf33865f3e0af3f83a49 V scaled

Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” у середу, 8 червня, запрошує мешканців Галича та гостей міста на дискусію про те, як війна вплинула та змінила українців. Відбудеться захід у рамках відкриття мандрівної виставки про війну “На зламі”.

“Нам важливо щоб такі події відбувалися не тільки в обласних центрах, а й менших містах. І це дуже правильно говорити про сучасну історію у пам’ятному для України місці. Наші вороги не змінюються, як і їхні методи загарбання територій. Наступні відкриті розмови плануємо провести ще у Калуші і Долині, куди також помандрує й виставка”, – зазначає керівниця громадської організації “Молода Просвіта Прикарпаття” Євгенія Бардяк.

Дискусія розпочнеться о 12:00 у Галицькому замку (вул. Коновальця, 46). Після її завершення можна буде відвідати виставку “На зламі”. Експонуватиметься вона у Галичі до 8 липня.

За словами Генерального директора Національного заповідника “Давній Галич” Володимира Олійника, культурна спадщина Галичини неодноразово перебувала на зламі епох та подій, тому через прожите минуле можна провести паралелі з теперішніми подіями:

“Ми бачимо, що як і тоді, так і зараз йде боротьба за право українського народу бути незалежним. “Давній Галич” радо відгукнувся на ідею відкрити виставку та провести дискусію у нашому замку, бо це дає можливість краще зрозуміти відчуття та переживання людей у гарячих точках, які безпосередньо зіштовхнулися з агресію ворога”.

Довідково: Виставка “На зламі” створена членами Правозахисної Коаліції “Справедливість заради миру на Донбасі” у 2019 році: ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив», БФ «Восток-SOS», ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», ГО «Кризовий медіа-центр “Сіверський Донець”», ГО «Громадський центр правозахисних досліджень» та ГО «Громадський комітет захисту конституційних прав та свобод громадян». До повномасштабного вторгнення вона експонувалася у різних містах України, а зараз вперше мандрує Прикарпаттям.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено