Івано-Франківськ

Дайджест музичних прем’єр 10-17.07: MONATIK, Wellboy, “Ляпис Трубецькой” та інші (ВІДЕО)

Минули сім днів, тож ПІК традиційно зібрала найактуальніші музичні прем’єри тижня

Анна Трінчер & MBreeze- “Ти робив мені каву”

Що цікавого? Співачка Ганна Трінчер та фіналіст шоу “Х-фактор-7” MBreeze представили дуетний трек “Ти робив мені каву”.

“Ця робота була створена та народжена від душі. І ми дуже сподіваємося, що вона посяде почесне місце у ваших серцях, думках та навушниках. Давайте піднімати український музичний фронт”, – зазначила артистка.

MONATIK – “From U to z”

Що цікавого? На початку липня видатний український митець MONATIK випустив ЕР “ART Оборона”, композиції з якого вже майже два тижні поспіль займають лідируючі позиції в музичних чартах Apple Music, Spotify та інших стрімінгових платформах. Саме цього тижня артист зробив реліз анімованого кліпу на один з лід-синглів ЕР – “From U to z”, режисером якого став Дмитро Нечепуренко.

“Зараз найболючіше місце кожного українця це – серце. Тому перший образ, який відповідає емоційній кулі, в якій ми існуємо під час війни – саме серце. Його шматують як зовні фізично так і зсередини – емоційно та фізично водночас. Враження, що твій motor of love постійно на вістрі атаки і переважно без захисту, без бронежилету, повністю відкритий”, – зазначив Нечепуренко.

Wellboy – “Ворогів на ножі”

Що цікавого? «Ворогів на ножі» — пісня про українську незламність. Про те, як історія накладається на сьогодення. Як нам доводиться чинити опір ворогам, боротися за українські цінності, культуру, писемність, мистецтво, традиції та, найголовніше, — нашу ідентичність, яку ворог сьогодні намагається викрасти у нас та знищити. Попри це, як і багато років тому — ми не припинимо воювати і обов’язково виграємо у цій боротьбі.

Це пісня не про війну. Вона про непереможний людський дух, про нашу перемогу, свободу та жагу до життя. Ми переживаємо не найкращі часи, але через тріщину обов’язково просочиться світло і всі вороги будуть покарані“, – зазначається на сторінці співака. 

“Ляпис Трубецькой” – “Воїни світла”

Що цікавого? Гурт “Ляпіс Трубецькой” переспівали свій культовий хіт “Воины света” українською мовою і представили на нього кліп. Текст до оновлених”Воїнів світла”переклав відомий український поет, письменник, музикант та волонтер Сергій Жадан. Сам він так прокоментував цю прем’єру у соцмережах:

“Завжди говорив, що в Сергія чудова українська. Переклав Ляпісам “Воїнів світла”. Все добре має звучати українською”, – йдеться у дописі. 

ТНМК – “Енергодар – це Україна!”

Що цікавого? Гурт “ТНМК” представив трек про Енергодар – тимчасово окуповане українське місто, що розташоване поруч із найбільшою в Європі Запорізькою АЕС. Місто-супутник, місто-робітник. Загарбники/росіяни/орки (непотрібне – викреслити) окупували Енергодар, вони вбивають, катують та тероризують населення, намагаючися залякати, зламати та усіляко запевнити всіх, що окупація – надовго.

Сьогодні ТНМК презентує пісню “Енергодар” – присвяту тим, хто опинився в окупації. Україна нічого не забула, Україна повернеться. Україна – віддячить. Енергодар – це Україна. Гурт дуже дякує компанії «Енергоатом», режисеру Юрію Ковальову та всім тим, хто доклався до цього відео. Глибока шана тим, хто досі лишається по той бік. І чекає на той момент, коли правда переможе. Ми обов’язково повернемося, зустрінемося та обіймемося. Бо Енергодар – це Україна.

Michael Soul & Jusona — “Шлях”

Що цікавого? Дуетний сингл «Шлях» від Michael Soul та Jusona – це пісня, яка відображає кожного з нас та здатна звучати як стадіонний гімн. В пісні використано етномотиви та інструменти для того, щоб цей трек передавав меседж про те, що свобода є у нашій крові, у нашому ДНК.

Трек був створений співаками, коли вони опинились за кордоном. Дізнававшись безліч історій від своїх близьких та рідних, із соцмереж та порталів новин, вони вирішили створити пісню для підтримки й відобразити всі події у ній. Ця пісня про силу, вогонь в очах і серцi, любов до України та її свободи.

До слова, стало відомо куди зник Олег Винник.

Читайте також на ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено