Івано-Франківськ

Винищувачі піднялися у небо: на Прикарпатті прощалися з Героєм України (ВІДЕО)

На Франківщині прощалися зі Олександром Кукурбою, який загинув, виконуючи бойове завдання. Ще за життя він був удостоєний звання Герой України.

image 10 scaled

Він був заступником командира ескадрильї та справжнім асом. Літав на штурмовому Су-25. Бій з рашистами прийняв у перші ж хвилини повномасштабного вторгнення – намагався зупинити ворожі колони, що сунули на Херсон та Київ, пише ПІК із посиланням на ТСН.

“Сто бойових вильотів зробити – не просто так. Що таке штурмова авіація – в саме пекло летить літак. По ньому працює все, що може працювати: і ваші, і наші. Льотчики штурмової авіації – це всі герої. Тому що кожен політ може стати останнім”, – розповів один з присутніх на похороні військових.

На рахунку Олександра Кукурби – понад 20 знищених ворожих танків, 50 різної бронетехніки та понад 300 рашистів. У свої 28 він став повним кавалером орденів Богдана Хмельницького і ще за життя – Героєм України. Востаннє піднявся у небо всоте.

Це був виліт, була підтримка наших хлопців, треба була підтримка з повітря. Він виконав завдання на відмінно… я не можу сказати, за яких обставин, але загинув. Він виконав завдання. Останній політ – він знищив орків“, –розповів друг дитинства Владислав Бадьон.

Олександрові Кукурбі віддають останні військові почесті – на землі та у небі. За льотною традицією, над могилою Героя пролітають його побратими на винищувачах та штурмовиках. Так прощаються з пілотами, що назавжди пішли у небо.

Додамо, що у Калуші попрощалися із полеглим захисником України Григорієм Мисюгою.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено