Івано-Франківськ

Шістьом народним депутатам від Прикарпаття анулювали дипломатичні паспорти: кому саме та за що

Більше половини депутатів Верховної Ради України тепер випускатимуть за кордон у ручному режимі.

ad51e47769fa16e903fd9a219ada85c9

В Україні 225 народним депутатам анулювали дипломатичні паспорти. Формальна причина такого рішення – парламентарі не здали їх після офіційних відряджень, повідомляє ресурс Страна, пише ПІК.

В числі народних обранців, яким анулювали диппаспорти, виявились шестеро від Прикарпаття: це Андрій Іванчук, Едуард Прощук, Роман Мулик, Олена Вінтоняк, Олег Синютка, Оксана Савчук.

Назвали формальну причину такої ситуації.

“Хтось віддав паспорт, ще коли МЗС листи відправляв, що треба здати, а хтось цього не зробив. Тепер випускатимуть за кордон у ручному режимі: комітет, рішення, розпорядження голови та видача. Потім після повернення з відрядження потрібно буде одразу віддавати. Не віддав – анулювали”,– пояснює анонімний співрозмовник.

А якщо народному депутату вкрай потрібно за кордон у державних  справах. Як тоді бути?

“Вузьке коло перших осіб ВП вирішуватиме, випускатиме чи не випускатиме того чи іншого депутата”, – пояснюють у Раді.

Іншими словами можна сказати, що тепер стосовно виїздів за межі України нардепам прийдеться домовлятися у дозвільній системі.

Так чи інакше, але анулювали паспорти навіть у “акул” парламентаризму. Серед них Юлія Тимошенко, Віктор Балога, Нестор Шуфрич, Сергій Тарута, Григорій Суркіс.

11875 scaled

2126 scaled

398 scaled

482 scaled

Раніше у Держприкордонслужбі заявили, що рішення щодо виїзду з України знятих з військового обліку чоловіків прийматимуть прикордонники на підставі всіх документів, фактів та обставин.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено