Івано-Франківськ

Франківський драмтеатр зіграв “Бій за Україну” на горі Піп Іван

В ході постановки вистави відзначили й важливу роль ДСНС в умовах війни.

FB IMG 1661358822112 scaled

На найвисокогірнішому пошуково-рятувальному пості, що на горі Піп Іван, Івано- Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка зіграв перформативну виставу “Бій за Україну».

“Бій за Україну “ поставив народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ростислав Держипільський.

Вистава складається з кращих зразків світової духовної класики, автентичних гуцульських творів, перформативно-театральної містерії за творами Тараса Шевченка, Василя Стефаника, Марії Матіос та українських патріотичних пісень.

В ході постановки вистави відзначили й важливу роль ДСНС в умовах війни, інформує Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

«Поряд з воїнами ЗСУ тримають свій фронті рятувальники ДСНС. Від початку війни вони невпинно й героїчно намагаються вберегти життя українців іноді ціною власного життя. Вони живуть одне життя-рятують тисячі. Вони – воїни без зброї,які першими прибувають на місця влучання російських ракет та їхніх уламків. В епіцентр руйнувань часто мають іти під загрозою нових обстрілів – адже від кожної секунди залежать життя людей. В умовах війни працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій працюють цілодобово: гасять займання, розбирають завали, проводячи пошукові роботи, укріплюють конструкції, щоб запобігти подальшим руйнуванням,знешкоджують артилерійські боєприпаси, що не розірвалися,та евакуйовують мирне населення” – пролунало з уст заслуженого артиста України Олексія Гнатковського.

Цьогоріч Прикарпатські рятувальники не тільки забезпечили безпеку артистів під час сходження на вершину, а і спільно з артистами виконали Державний гімн України.

Це найвисокогірніша акція, меседж усій Україні, Європі, усьому світові, що ми є, що ми – найкраща у світі нація і готові боротись, і боремось, і обов’язково переможем,це один із проявів боротьби на культурному фронті.

Трансляція вистави буде доступна 24 серпня 2022 року на офіційних сторінках театру.

Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено