Івано-Франківськ

“Ситуація близька до апокаліптичної”: влада Ізюма розповіла про нові масові поховання та руйнування

Ситуація в місті Ізюм близька до апокаліптичної.

fda3d43bfda9ab80

Центральна частина Ізюма майже повністю зруйнована російськими обстрілами.

Як інформує ПІК,  на території громади знаходять нові місця поховань, утворені під час російської окупації.

Про це на брифінгу в медіацентрі “Україна” 22 вересня повідомив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін, пише Суспільне. 

“Ситуація близька до апокаліптичної. Центральна частина і багатоповерхівки, якщо ми раніше казали кореспондентам, що зруйновано на 80%, сьогодні я б сказав, що це 90% повної або часткової руйнації. Житловий сектор, приватний, одноповерховий, назвемо його так, трохи у кращому стані, але там потрібно проводити роботи для дослідження реальної ситуації. Люди у центральній частині міста сьогодні не живуть. Там неможливо жити, оскільки все це зруйновано”, — сказав Мацокін.

За його словами, масові захоронення, як на кладовищі у лісосмузі на околиці міста, є й в інших місцях, які ще треба дослідити.

“Такі захоронення є не в одному місці, а мінімум у трьох, які треба дослідити. Там також можуть знаходитися масові захоронення жертв російської окупації. І якщо на початку ми оцінювали, що жертв серед нашої громади в тисячу осіб, я маю побоювання, що ця цифра може тільки зрости. На жаль, все більше і більше відкривається”, — сказав Мацокін.

За словами заступника міського голови, жителі Ізюма зараз позбавлені страху, який вони мали під час окупації, вільно говорять з українськими та іноземними журналістами.

“Сьогодні наше місто — місто масового терору, який застосовувався навіть до абсолютної, а абсолютної-абсолютної кількості нашого населення, тим чи іншим чином. Когось піддавали тортурам, хтось був під психологічним тиском, когось позбавляли волі, таких історій просто тисячі”, — говорить заступник мера.

Він також відзначив, що окупація значно вплинула на психологічний стан жителів міста.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено