Івано-Франківськ

Війна може закінчитися раніше, ніж звільнять все військовим шляхом – Подоляк

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що війна може закінчитися раніше, ніж ЗСУ все звільнять воєнним шляхом.

Подоляк повідомив, яка зброя потрібна Україні, щоб якнайшвидше перемогти у війні

Подоляк припустив, що війна в Україні може закінчитися автоматично з втратою окупантами якогось великого міста, наприклад Луганська, який перебував під окупацією вісім років.

Про це радник ОП сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, пише ТСН.

Зокрема, Подоляк прокоментував заяву голови Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерала Марка Міллі про невисоку ймовірність саме військової перемоги України у війні, яка визначається як вигнання росіян з усієї території, включно з Кримом.

“Я нагадаю просто 24 лютого, коли говорили, що ймовірність того, що Україна вистоїть, дорівнює 0%. Сьогодні закінчилися дев’ять місяців цієї війни і Україна знаходиться у фазі контрнаступу, ефективного просування по деокупації своєї території. Тому мені видається, що це просто такий дискусійний майданчик, де можна казати – малоймовірно, велика ймовірність тієї чи іншої події. Але події – це конкретні дії на лінії фронту і це конкретне постачання військових спроможностей”, – розповів радник голови президентського офісу.

Він наголосив, що Україна в будь-якому разі ефективно просуватиметься на фронті, і прокоментував, чи можлива повністю воєнна перемога держав у війні.

“Чи можлива повністю стовідсоткова військова перемога? Можливо, буде виглядати трішки інакше. Наприклад, ми просунемося в Луганській чи Донецькій області, чи впаде велике місто, яке вісім років було окуповане РФ, наприклад, Луганськ, після цього почнуться незворотні процеси – і в політичних елітах РФ, і в суспільстві. І таким чином війна може закінчитися раніше, ніж ми військовим шляхом будемо все звільняти. Тому що буде звільнено воно по факту того, що Росія програла війну”, – пояснив Подоляк.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено