Івано-Франківськ

“Сі Цзіньпін, йди геть!” – по всьому Китаю проходять протести проти влади (ФОТО)

Тисячі протестувальників вийшли на вулиці Шанхая.

"Сі Цзіньпін, йди геть!" - по всьому Китаю проходять протести проти влади (ФОТО)

По всьому Китаю посилилися протести проти урядових заходів щодо боротьби з ковідом, при цьому протестувальники почали висувати й політичні антиурядові гасла. Про це пише ПІК з посиланням на BBC.

“На акції протесту в Шанхаї – найбільшому місті Китаю та світовому фінансовому центрі на сході країни – люди відкрито вигукували гасла “Сі Цзіньпін, йди геть!” та “Комуністична партія, йди геть!”. Подібні гасла дуже незвичні для Китаю, де будь-яка пряма критика уряду та глави держави, може завершитися в’язницею”, – йдеться у повідомленні.

У влади було три роки, щоб підготуватися до відкриття після локдауну – але замість того, щоб будувати більше лікарняних відділень інтенсивної терапії та наголошувати на необхідності вакцинації, вона вкладала величезні ресурси в засоби масового тестування, карантину та ізоляції, намагаючись перемогти у війні з вірусом, який нікуди не зникне.

Один із учасників акції протесту в Шанхаї розповів ВВС, що був “шокований та схвильований”, побачивши людей на вулицях. За його словами, це перший випадок такого масштабного протесту в Китаї. Одна з учасниць демонстрації розповіла ВВС, що вони питали поліцейських, як вони ставляться до протестів, і відповідь була: так само, як і ви. Але, за її словами, вони носять форму, тому виконують свою роботу.

Інші розповіли про випадки насильства: один із учасників акції повідомив агентству АР, що його друга побили поліцейські, а двох інших оббризкали перцевим аерозолем.

127768179 042971c5 8ce4 4cdf acb9 c9b67074b885.jpg 127788986 de27.jpg

До слова, напередодні у китайських соцмережах з’явилися відео нових масових протестів проти жорстких ковідних обмежень у місті Урумчі Сіньцзян-Уйгурського автономного району. За повідомленнями, демонстрації спалахнули після пожежі в багатоповерховому житловому будинку, в результаті якого загинули 10 людей.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено