Івано-Франківськ

Стало відомо, як зняти готівку, коли немає світла

Українцям радять не панікувати через відсутність паперових грошей.

Стало відомо, як зняти готівку, коли немає світла

Без грошей не залишаться навіть без світла, запас готівки українські банки мають на місяці, кажуть у НБУ. Наразі є лише тимчасова проблема з фізичною доставкою купюр. Через відімкнення електрики не всі банкомати працюють. Деякі банки зробили певні обмеження на видачу, щоб кошти могли отримати якомога більше людей. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.

“Водночас у НБУ планують, аби щонайменше тисяча банківських відділень в Україні постійно працювала, навіть в умовах відсутності світла, а також мали інтернет, щоб люди отримували всі послуги. Наразі таких відділень понад 900, їхню мапу в інтерактивному режимі НБУ публікуватиме щодня у себе на сайті”, – йдеться у повідомленні.

Також банки сьогодні співпрацюють з великими торговельними мережами, щоб забезпечити можливість розрахунку картками навіть під час відсутності світла. Крім того, українцям нагадали про можливість зняття готівки на касах.

“Ми звернулися сьогодні до ОВА з проханням дозволити банкам в окремих “Пунктах незламності” розмістити додаткові банкомати й термінали, щоб люди й там мали доступ до готівки”, – заявила Катерина Рожкова, перша заступниця голови НБУ.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено