Івано-Франківськ

Що таке блекаут та які є його сценарії – розповіли в Укренерго

Блекаут — це стан, коли енергосистема повністю знеструмлена.

o 1ggmegiqf1krk17di14lmqsomg1k scaled

Зазвичай, коли кажуть блекаут, мається на увазі повне знеструмлення енергосистеми.

Про це в інтерв’ю “НВ. Бізнес” розповів голова Укренерго Володимир Кудрицький, пише ПІК.

За його словами, є різні сценарії блекауту.

“Як я вже сьогодні сказав, росія ставила собі за мету знеструмити Україну ще 10 жовтня. Але останні півтора місяці показали, який у нас був великий запас міцності. Таке не переживала жодна інша енергосистема в світі. Так, для людей це не очевидно, вони звикли, що світло є завжди, навіть під час війни”, – сказав Володимир Кудрицький.

Голова Укренерго зазначив, що до 10 жовтня енергетики   намагалися відремонтувати і виправити наслідки обстрілів і атак, не привертаючи уваги.

“Події після 10 жовтня стали новиною для більшості споживачів, а для нас — лише більшим масштабом того, що ми вже переживали вісім місяців”, – розповів Володимир Кудрицький.

Він зауважив, що в цілому блекаут — це не є кінець світу.

“Це дуже складна подія як для енергетиків, так і для споживачів, тому що обмеження енергопостачання можуть бути дуже тривалими. Але в цілому для споживача, ця картина вже знайома: обмеження енергопостачання якийсь час, проблема зі зв’язком та іншими сервісами. А для енергетиків — це означає реалізацію складних технічних процесів. Розвертати систему «з нуля» складніше, ніж просто заживлювати об’єкти, які були пошкоджені в разі ракетної атаки, коли система все ж працює”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено