Івано-Франківськ

У Франківську в бюро з питань екології УГКЦ дуже швидко роздали ялинки в горщику в оренду

Про подробиці оренди новорічних дерев дізнавалася журналістка ПІКу.

2345

У бюро стверджують, що купувати ялинки, які хоча й цілком легально, але були зрубані — це все одно шкодити довкіллю, бо згодом їх таки викинуть на сміття. Щоби не рубати, а згодом викидати дерева, учасники нашого бюро вирішили давати новорічні деревця в горщиках в оренду.

І хоча  ялинку в горщику можна й придбати, а згодом й висадити, не всі люди готові це робити. А взяти ялинку в оренду, а згодом її віддати-менше менше клопоту.

“В оренду  давали ялинку сріблясту в горщиках, заввишки 100-115 сантиметрів та ялинку корейську заввишки 60-170 сантиметрів . Ці дерева були закуплені в одному зі спеціалізованих господарств-розсадників Прикарпаття!”,—  розповідає професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

Цьогоріч в Бюро було 30 дерев, і їх вже всі орендували. Зробили це дуже швидко. Як стверджує професор Шеремета, попит значно перевищив пропозицію, що є дуже добрим знаком позитивних змін на шляху плекання екологічної культури відзначення новорічно-різдвяних свят без шкоди для природи

234

Кожен охочий мати вдома ялинку,  залишав заставу 500 гривень, з яких 250 людям повертатимуть тоді, коли вони принесуть в Бюро живе і непошкоджене новорічне дерево. Іншу половину суми братимуть як пожертву за оренду, ці кошти спрямують на допомогу ЗСУ.

Кожен, хто випозичив в Бюро УГКЦ з питань екології новорічне дерево  в оренду, підписав спеціальну угоду. У цій угоді написана детальна інструкція по догляду за живою ялинкою, зокрема йдеться про утримання дерева у приміщенні, де є відповідна температура задля того, аби деревце могло добре не лише перебути свята, а ще гости багато років згодом”.

Враховуючи досвід попередніх років, коли також ялинки давали в оренду, серед тих людей, які орендували новорічні дерева, буде  чимало таких, які захочуть залишити зелених красунь вдома та згодом висадити їх у відкритий грунт і в наступні свята прикрашати. А ялинки, які повернуть, навесні, вже традиційно, будуть висаджувати біля церков та шкіл в рамках екосоціальних акцій «Дерево миру» та «Сади перемоги».

Сабіна РУЖИЦЬКА

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtubeта Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено