Івано-Франківськ

Єврокомісія найближчими днями представить 10-й пакет санкцій проти росії

Євросоюз дослухається до України та буде вводити санкції й проти російських пропагандистів.

0 61b39983d8595 scaled 1 900x400 1 scaled

Єврокомісія найближчими днями представить новий, 10-й пакет санкцій проти росії через військову агресію проти України, пише ПІК з посиланням на “Громадське“.

Про це на пресконференції заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона проводить спільну конференцію з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

«Найближчими днями ми запропонуємо десятий пакет санкцій. Перше — ми застосуємо санкції до низки політичних та військових лідерів», — сказала фон дер Ляєн.

Крім того, 10-й пакет санкцій включатиме нові заборони на експорт на суму понад 10 мільярдів євро. За словами президентки Єврокомісії, нові санкції «ще більше виснажать військову машину росії та похитнуть основи її економіки».

Водночас Зеленський на пресконференції закликав ЄС запровадити санкції проти російських виробників ракет і безпілотників, атомної галузі рф, а також проти IT-компаній, що підтримують агресію.

Шарль Мішель укотре наголосив, «наступні тижні та місяці будуть мати вирішальне значення» в російсько-українській війні.

«Ми повинні продовжувати надавати підтримку на максимальному рівні… Артилерія, боєприпаси, системи захисту», — сказав Мішель.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено