Івано-Франківськ

На Прикарпатті у польських броколі виявили небезпечну речовину

Оператори ринку протягом двох днів мають вилучити дану продукцію з продажів.

На Прикарпатті у польських броколі виявили небезпечну речовину

На Прикарпатті, у заморожених суцвіттях броколі, що експортувались з Польщі виявили хлорпірифос. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області, пише ПІК.

Постачальник: Prosto Frosto Sp. z o.o., Katowice) до України (отримувач: ПП “Здоровий продукт”, вул. Тростянецька 47/154, м. Київ, 0175.

“Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь”, – йдеться у повідомленні.

До слова, хлорпірифос – це хімічна речовина з класу фосфорорганічних сполук, яка використовується як інсектицид і акарицид для боротьби з шкідниками у сільському господарстві та інших галузях.

Вона впливає на холінергічні синапси в центральній нервовій системі та периферичних нервово-м’язових зв’язках, що може призвести до отруєння. Хлорпірифос може бути небезпечним для людини і тварин, тому потрібно дотримуватися відповідних заходів безпеки під час його використання.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено