Івано-Франківськ

Денис Шмигаль з робочою поїздкою відвідав Херсонщину

Основне завдання після відходу води — відновлення електрики й централізованого водопостачання.

thumb 204741 820 360 0 0 auto scaled

Сьогодні, 16 червня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль з робочою поїздкою відвідав  Херсонську область. Зокрема, в обласному центрі ознайомився зі станом ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Глава Уряду зазначив, що ведуться розчищувальні роботи, з областей надається спеціальна техніка.

Наразі Уряд виділив 980 млн грн на компенсації за житло через підрив Каховської ГЕС та 560 млн грн для виплати допомоги постраждалим, пише ПІК.

«Вдячний всім, хто зараз допомагає Херсонщині. ДСНС, поліцейським, волонтерам, благодійникам. Нашим міжнародним партнерам, які активно включилися в процес. 16 європейських країн та Єврокомісія запропонували свою підтримку. Активований механізм кризового реагування НАТО. Допомагають Світова продовольча програма, Фонд народонаселення ООН, Міжнародна організація з міграції та багато інших. Цінуємо і дякуємо за цю солідарність та небайдужість», — наголосив Прем’єр-міністр.

thumb 204745 820 360 0 0 auto scaled

Всього до ліквідації наслідків катастрофи, за інформацією ДСНС, залучили більш ніж 1,4 тис. осіб та понад 124 одиниць техніки. Рятувальники евакуювали на Херсонщині вже 2,7 тис. людей, з них — понад 300 дітей. Загалом із зони підтоплення врятували понад 3700 людей.

Також Шмигаль відвідав село Посад-Покровське, де  ознайомився з процесом відбудови та поспілкувалися з громадою.

Зазначений населений пункт – один з шести, визначених Урядом, де відбувається комплексне відновлення за принципом Build back better,  тобто «відбудувати краще, ніж було».

thumb 204785 820 360 0 0 auto scaled

 «Через російську окупацію в Посад-Покровському не лишилося неушкоджених будівель. Загалом тут близько тисячі споруд. Наразі розпочаті перші проекти будівництва. За сучасними стандартами будуть зведені амбулаторія, громадський центр села, дитячий садок – ліцей», — зазначив Денис Шмигаль.

За інформацією ДСНС, село розміноване майже на 90%. Вже відновлене електропостачання, до села поступово повертаються люди.

thumb 204789 820 360 0 0 auto scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено