Івано-Франківськ

Прикарпатці в Польщі презентували сирного коника (ВІДЕО)

22-24 червня делегація з Косова та Івано-Франківська мала навчальну поїздку до Польщі, в гміну Соліна.

В гміні Соліна прикарпатці презентували сирного коника, який є надбанням гастрономічної культури Косівщини.

Майстриня з села Шепіт провела для поляків майстер-клас з його виготовлення. Опісля охочі мали змогу скуштувати виріб та й спробувати самим зліпити з сиру фігурку. Польські колеги кажуть, що цей локальний продукт викликає у них захват, і є тим унікальним, що може притягувати туриста.

Натомість війт гміни Соліна Адам Пйонтковський показав українцям, що притягує туристів в Соліні.

Як все було – дивіться у сюжеті ПІК.

Додамо, що навчальна поїздка відбулася в рамках проєкту «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі», що реалізовує громадська організація «Прикарпатська інформаційна корпорація» в партнерстві з Косівською міською радою та урядом гміни Соліна.

Примітка: створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Назва проєкту – «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі». За зміст несе відповідальність лише ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Детальніше про фестиваль читайте у групі “Смак з Косова”.

371135421 710616000920737 2137446913094276224 n scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено