Івано-Франківськ

У Франківську вшанували пам’ять Героя України Дмитра Коцюбайла (ФОТО)

21 вересня на фасаді Івано-Франківського професійного будівельного ліцею відкрили пам‘ятну анотаційну дошку Герою України Дмитру Коцюбайлу.

380576660 892056269157297 8695416461185207788 n scaled e1695300346443

Дмитро не довчився тут ще рік, бо обрав свій шлях – захищати Україну. Коцюбайло був командиром батальйону 67-ї окремої механізованої бригади “Вовки Да Вінчі”.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише ПІК.

Він загинув у бою під Бахмутом. Дмитру Коцюбайлу було 27 років.

«Як приїхав з Майдану сказав: «Мамо, я йду на схід». Я сказала: «Куди? Ти ж дитина, тобі ще вчитися треба». Та він як пішов в 2014 році, потім отримав поранення, приїхав на реабілітацію, побув 2 дні і знову сказав, що їде на схід. З пластиною у плечі, так з нею і залишився». Його прадід був в УПА, він з дитинства цікавився історією, якісь розкопки вів, любив таке з дитинства. Я ще пам’ятаю, як він був на Майдані, приїхав і каже «Мамо, це буде ще велика війна. Побачите, що це буде зі сходу, якщо на сході не припиняться бойові дії, вони підуть дальше і буде велика війна», – пригадує Оксана Коцюбайло, мама Дмитра.

Мати Героя України впевнена, нам потрібні такі заходи, щоб не забувати всіх Героїв, які загинули за Україну.

«Він був людиною, яка завжди готова допомогти і прийти на поміч. Він відрізнявся своїм характером. Відразу було чутно і видно його патріотизм до держави. Ми не думали, що він поїде на війну, тому що він мав ще довчитися. Коли він поїхав до Києва, ми всі очікували, всі одногрупники писали й питали коли він повернеться. Він написав: «Коли все закінчиться». От так закінчилося печально», – пригадує одногрупниця Дмитра Наталія Блага.

Дівчина зізнається, як дізналась про те, що Дмитро загинув – не могла повірити та тиждень плакала.

“Мені здається, що могли загинути всі, тільки не він. Ми завжди слідкували за новинами і розпирала така гордість за нього. І коли він давав своє останнє інтерв’ю, на тому інтерв’ю він вже був такий мужній, дорослий, і таким мужчиною. Його смерті ніхто не сподівався. Це велике горе для всіх, хто знай його і для всієї сім’ї. Всі його чекали тут, не так його тут планували зустріти”, – додає Наталія.

Ольга Гузар – директор будівельного ліцею пригадує, що Дмитро був дуже радий тут навчатися, а особливу любов мав до історії. В зошитах малював історичні сюжети та казав, що хоче залишити свій внесок в історію. Йому це направду вдалося.

“Да Вінчі”, став культовим воїном і командиром у ЗСУ. Він був першим добровольцем, якому присвоєно звання «Герой України» прижиттєво.

“Вклоняємось перед рідними Дмитра Коцюбайла і дякуємо їм за мужнього Героя. Ми шануємо, пам’ятаємо всіх. У Франківську є вулиця Дмитра Коцюбайла, є анотаційна дошка. На найближчій сесії присвоїмо почесне звання – Почесний громадянин міста Івано-Франківська, на жаль, посмертно. Дмитро був природженим воїном і командиром, який мав покликання до цього, тому це дуже велика втрата для України. Велику ціну ми платимо у цій війні, – зазначив Марцінків.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено