Івано-Франківськ

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом події на Надвірнянщині

Розпочато досудове розслідування.

385900022 351593590538852 7839352650988725150 n scaled

В Надвірнянському районі продовжують працювати поліцейські, залучені спеціалісти-криміналісти та вибухотехніки. Вони встановлюють обставини та причину займання.

Наразі поліцейські проводять додатковий огляд місця події, вилучають речові докази. Уже призначено ряд експертиз, розповідає ПІК із посиланням на Поліцію Івано-Франківської області.

Слідчим відділенням Надвірнянського районного відділу поліції розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 292 (Пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів). Слідство триває.

Все, що відомо на цю хвилину про пожежу нафтопродуктів, що сталася вчора в Надвірнянському районі:

ПОТЕРПІЛІ

5 постраждалих госпіталізовані. Медиками проводяться заходи задля порятунку людей, лікарні забезпечені всім необхідним.

Двоє дітей з опіковими травмами перебувають в обласній клінічній дитячій лікарні. В обох хлопчиків 8 і 11 років площа опіків тіла понад 70%, вкрай важкий опіковий шок.

Двоє травмованих дорослих госпіталізовані в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню. Йдеться про 35-річного чоловіка та жінку 39 років. В обох численні глибокі опіки шкіри та дихальних шляхів, опіковий шок важкого ступеня.

Ще один чоловік (58 років) зараз в Надвірнянській лікарні. Його стан –задовільний.

НАСЛІДКИ

Проведено засідання районної комісії ТЕБ та НС, на якій дано доручення правоохоронним органам встановити причини трагедії. Також йшлося про надання допомоги  постраждалим сім’ям. Підприємство, на балансі якого перебувають трубопроводи, зголосилися надати фінансову підтримку родинам на лікування.

НАСЛІДКИ

Тим часом профільні служби відстежують стан води у річках на вміст нафтопродуктів.

В лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР досліджено пробу води на вміст нафтопродуктів з р. Стримба, відібрану в с. Стримба. Встановлено, що їхня концентрація у 25,7 перевищує встановлені гігієнічні нормативи щодо задоволення питних, господарсько-побутових  потреб населення.

Служби й надалі проводитимуть моніторинг води, допоки показники не відповідатимуть нормі.

Також відібрано зразки води у річці Стримба у селах Хом’яківка і Липівка, а також у річці Ворона у м. Тисмениці. Проводяться лабораторні дослідження.

Проведено дослідження стану атмосферного повітря.

У трьох точках, де сталася пожежа, відібрано проби, щоби перевірити повітря на вміст азоту діоксиду, оксиду вуглецю, сажі. В усіх трьох локаціях, що знаходяться від 500 до 1500 метрів від місця події, вище зазначені показники – в межах норми.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено