Івано-Франківськ

Уряд призначив довічну стипендію батькові президента Зеленського

Розмір такої стипендії становить три прожиткові мінімуми для працездатних осіб.

Уряд призначив довічну стипендію батькові президента Зеленського

Уряд призначив довічні стипендії 118 науково-педагогічним працівникам. У списку також Олександр Зеленський – батько президента України Володимира Зеленського.

Виплату стипендій здійснюватимуть у межах бюджетних призначень, встановлених Міністерству освіти і науки законом про Державний бюджет України на відповідний рік. Про це йдеться на сайті Кабміну, пише ПІК.

“У 2023 прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2 684 грн. Таким чином, сума стипендії цього року – 8 052 грн. Стипендії виплачуються кожного місяця”, – йдеться у повідомленні.

Раніше, коли батько президента був ще у списках кандидатів на цю стипендію, він зазначав, що йому особисто нічого не треба й навіть не знав, що його висунули на цю стипендію від університету.

“Таких, як я – повно по всій Україні. Це щороку вручають такі стипендії. І при Порошенкові таке було. І мене на стипендію висунули не тому, що я тато Зеленського – воно мені не треба. Колектив інституту мене висунув, на науковій раді. А ви думаєте, це блат від президента? Ви знаєте, що і президент не бідний. І мені вистачає і зарплати, і пенсії. Я 28 років на об’єктах пропрацював, на живих, а не на хабарах”, – прокоментував Олександр Зеленський. 

Олександр Зеленський є українським вченим у галузі автоматизації геолого-маркшейдерського забезпечення в гірничій справі. Доктор технічних наук, професор.

До слова, довічні урядові стипендії за заслуги у сфері вищої освіти були засновані 28 грудня 2020 року.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено