Івано-Франківськ

“Місто не має власних можливостей добудувати об’єкти”, – Департамент архітектури про об’єкти “M Group”

У Департаменті архітектури також кажуть, що звернення по кожному об’єкту мають свої особливості.

MyCollages 68 scaled

Останнім часом почастішали записи на прийом до керівництва міста обманутих вкладників «M Group Development» та пов’язаних з нею компаній.

У відповідь на це, Департамент містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради висловив свою позицію та бачення розвитку ситуації, повідомляє ПІК.

Зокрема, там нагадали, що ще до початку повномасштабного російського вторгнення, місто мало ряд зустрічей з ними. Також велися перемовини з великими забудовниками міста щодо ймовірності завершення будівництва проблемних об’єктів. Але після 24 лютого 2022 року зреалізувати подібний план в умовах воєнного стану – нереально.

«Місто не має важелів впливу ні на горе-забудовника, ні власних можливостей добудувати дані об’єкти», – йдеться у дописі.

Зокрема, до міста зверталися ініціативні групи інвесторів ЖБК «Сонячний Франківськ», ТзОВ «Європейський ІФ», ЖК «Престиж таун», Хоткевича 65/67 (ІІ черга будівництва), Хоткевича (поруч будинку №44), Бандери, 60 та ЖК «River Park 2».

У Департаменті архітектури також кажуть, що звернення по кожному об’єкту мають свої особливості. До прикладу, є будинки з високим ступенем готовності (Хоткевича 65/67 (ІІ черга будівництва) та ЖК «SKY центр» на вул. Бельведерська), а є й такі, де виконано невеликий обсяг будівельних робіт («River Park 3», «Смарагдові вежі», Хоткевича (поруч будинку №44).

Є такі інвестори, кажуть в архітектурному управлінні, що самоорганізувалися і активно займаються питаннями добудови своїх об’єктів. Це інвестори з ЖК «River Park 2» та ЖБК «Сонячний Франківськ», що на вул. Симоненка. В межах компетенції місто допомогло їм змінити точки підключення до мереж водопостачання та водовідведення, переведення на поквартирний облік по воді, провести роботи з благоустрою тощо.

Окремою проблемою є здача об’єктів в експлуатацію. Полягає проблема в тому, що необхідна для цього проєктна та інша документація знаходиться в проблемного забудовника. І лише він, маючи повний перелік необхідних документів та цифровий підпис, може ініціювати процес здачі об’єкту в експлуатацію. А він самоусунувся від усіх процесів взагалі!

«Місто неодноразово направляло звернення до правоохоронних органів про вжиття заходів реагування щодо недопущення здійснення шахрайських дій та ошукування інвесторів з боку замовників будівництва», – додали у департаменті.

Читайте також на тему: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено