Івано-Франківськ

У Держприкордонслужбі розповіли про плани словацьких перевізників на кордоні з Україною

Блокування руху вантажного автотранспорту, з боку Словаччини розпочалося о 13:30 вівторка, 21 листопада.

У Держприкордонслужбі розповіли про плани словацьких перевізників на кордоні

Українська сторона веде переговори зі словацькими перевізниками, які блокують рух вантажівок через “Вишнє Нємецке” на кордоні з Україною, пише ПІК.

“Зараз уточнюється із суміжною стороною, чи відбуватиметься і як подальший пропуск вантажівок. Попередньо маємо інформацію, що за годину учасники блокування руху планують пропускати кілька вантажівок на виїзд зі Словаччини і одну – на в’їзд”, – сказав речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі Укрінформу.

Додамо, що станом на 15 годину, 21 листопада на території Словаччини перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецке» в напрямку України перебувало близько 300 вантажівок. Блокаду кордону ініціювала та проводить Спілка перевізників Словаччини. Про терміни блокування не повідомляється.

Нагадаємо, раніше, 6 листопада, розпочали безстроковий протест польські перевізники. Серед основних вимог до уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Перемовини на державному рівні результату не дали.

За три дні пункт пропуску “Ягодин – Дорогуськ” перетнули всього 317 вантажівок на в’їзд і 47 – на виїзд замість 1800 у кожному напрямку.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено