Івано-Франківськ

Кримінальна відповідальність за контрабанду: Зеленський підписав закон

Верховна рада в останню мить внесла у законопроект №5420 щодо криміналізації контрабанди правки, на яких наполягав бізнес.

Кримінальна відповідальність за контрабанду: Зеленський підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів. Про це повідомляється у картці законопроекту на сайті Верховної ради України, пише ПІК.

У своєму коментарі народний депутат Ярослав Железняк сьогодні зазначив, що прийняття законопроекту є вимогою макрофіну від ЄС на 1,5 млрд євро в цьому році.  

“Пороги для товарної контрабанди пропонували підняти в 5-ть разів; пороги для підакцизних – підняти у 2 рази. Вступ в силу товарної відкладається до середини 2024-го року. Як я і говорив, це дедлайн по МВФ по перезавантаженню БЕБ. Враховано численні наполягання бізнесу щодо зазначення умисної форми вини, виключно за наявності якої може відбуватися кваліфікація дій як злочину”, – написав він.

До слова, за різними оцінками, бюджет України щорічно втрачає від контрабанди від 40 до 100 млрд грн.

Цього місяця Державна прикордонна служба виявила на Волині контрабандистів, які виробляли та використовували БПЛА для відправки цигарок за кордон. Прикордонники знайшли цілий цех із виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до них.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено