Івано-Франківськ

Значення імені Іван: походження, риси характеру та відомі люди

7 січня (за оновленим стилем) - День ангела Івана. За старим стилем Іванів вітали з іменинами 20 січня.

237912 scaled 1

Православна церква України 7 січня за новим стилем відзначає Собор Іоанна Предтечі. Це свято настає наступного дня після Водохрещі. У це народне свято згадують Іоанна Хрестителя – саме він був тією людиною, яка хрестила Ісуса.

Значення і походження імені

Ім’я Іван походить від давньоіудейського імені Іоанн і означає “помилуваний Богом”, “милість Божа”, “подарунок Божий”

У хлопчиках з таким іменем сплелися найрізноманітніші риси характеру: то вони добрі й слухняні, то враз стають розбишакуватими бешкетниками.

Друзі цінують Івана за надійність, силу волі та вміння прощати. Якщо Іван береться до справи, то неодмінно доведе її до кінця.

Оселя Івана завжди відкрита для гостей, адже Іван залюбки розділить вечір з веселою гучною компанією.

Зовсім не боїться труднощів. Стиснувши зуби міцніше, добивається свого за будь-яку ціну. До мети Іван йде напролом.

З задоволенням візьметься навіть за найважчу роботу, тому визначити найсприятливіші сфери діяльності для Івана складно. Він може знайти себе в ролі директора, актора, слюсаря і навіть домогосподарки.

Ім’я відповідно до пори року

Люди з одним і тим же ім’ям, що народилися в різні пори року, можуть мати абсолютно різні характери, тому при складанні характеристики Івана потрібно враховувати і час його народження.

  • «весняний» — винахідливий, завжди сповнений нових цікавих ідей, тому з ним ніколи не нудно. Дуже довірливий, зовні здається чутливим і вразливим, але якщо чоловік зустрічається зі зрадою або критикою на свою адресу, то виявляє зовсім інші риси, серед яких злопам’ятність і агресивність. Ставати ворогом такої людини дійсно небезпечно — якщо зачепити його гідність, він може почати мстити у будь-який момент і досить жорстоко;
  • «літній» — цей чоловік досить життєрадісний, оптимістичний і добрий, любить дізнаватися щось нове, різнобічно розвинений. Але його життю дуже заважає сором’язливість і закомплексованість, адже про його хороших якостях ніхто і не здогадується. Йому важко спілкуватися з оточуючими, хоча він завжди доброзичливий з ними. Невпевненість у собі часто стає перешкодою в його житті, яку треба подолати, щоб досягти всіх своїх цілей. Ця людина часто страждає від самотності;
  • «осінній» — ця людина виразно користується попитом у жіночої половини людства, адже природа нагородила його чарівністю і галантністю, перед якими мало хто може встояти. Він товариський, володіє прекрасним почуттям гумору і бездоганними манерами, може розвеселити будь-кого, завдяки чому стає центром будь-якої компанії. Однак він непостійний і не бачить нічого поганого в брехні, тому близьким цього чоловіка доводиться завжди бути напоготові;
  • “зимовий” — володіє суперечливим і складним характером. З одного боку, ця людина дуже цінує друзів, нічого не шкодує для них, готовий завжди вислухати і прийти на допомогу. Здається, що його доброта не знає меж, а чарівність і вміння подати себе в суспільстві завжди притягують до нього людей. З іншого боку, він проявляє агресію по відношенню до близьких, якщо щось йде не так, як він хоче. Таке поєднання рис робить чоловіка складним для спілкування людиною, поруч з яким бути зможе далеко не кожен.

Відомі люди, які з ім’ям Іван:

Іван Котляревський, Іван Мазепа, Іван Франко, Іван Карпенко-Карий, Іван Сірко, Іван Виговський, Іван Леньо (лідер гурту «Kozak System»), Іван Попович, Іван Наві.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено