Івано-Франківськ

Народне мистецтво як бренд: у Косові відкрилася виставка місцевих крафтових виробників (ФОТО)

Бережуть та популяризують традиції предків та одночасно впроваджують сміливі авторські інтерпретації.

23  scaled

Нову експозицію цими днями презентували в Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Свою продукцію представили майстерні кераміки, художньої обробки шкіри, дерева та металу, ткацтва та вишивки. До участі у проєкті долучилися 15 виробників Косівщини, які поєднують автентичні технології з сучасним дизайном.

Для глядачів виставки представлена коротка інформація про кожний бренд та QR-коди сайтів і сторінок у соціальних мережах.

Цікаво, що більшість крафтових виробництв заснували митці з художньою освітою – випускники Косівського інституту прикладного і декоративного мистецтва. Часто це представники родинних династій, де ремеслом займаються з діда-прадіда.

На презентації виставки у Косівському музеї було людно. Серед гостей – чимало молоді та студентів місцевого інституту, для яких виставка стала джерелом натхнення та мотивації для розвитку.

13  scaled

Також на захід завітали представники місцевого самоврядування, мистецтвознавці, адміністрація та викладачі Косівського інституту, художники та музейники.

1  scaled

Під час відкриття виставки відбулася цікава дискусія про цінність та перспективи розвитку сучасних народних ремесел.

Виставковий проєкт засвідчив, що дедалі більше майстрів та художників позиціонують свою діяльність як творчу індустрію. Вони поєднують автентичні технології з сучасним дизайном. Бережуть та популяризують традиції предків та одночасно впроваджують сміливі авторські інтерпретації.

2  scaled

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено