Івано-Франківськ

“Смак з Косова”: у Шепоті відбудеться другий день благодійного фестивалю (ПРОГРАМА)

Кожен охочий зможе скуштувати сирного коника, який виготовляють на Гуцульщині з діда-прадіда

IMG 20230805 163527 scaled

В Івано-Франківській області 13 серпня відбудеться другий день фестивалю “Смак з Косова”, який має на меті популяризувати місцеві народні ремесла, промисли, традиції Гуцульщини, зокрема й гастрономічну спадщину: особливої місцевої кухні, вироби із сиру та традиції виготовлення сирних коників, повідомляє ПІК.

Благодійний фестиваль відбудеться в рамках проєкту «Фестиваль – стала ініціатива та ефективний інструмент промоції історичної та культурної спадщини у прикордонних регіонах України та Польщі», що реалізовує громадська організація «Прикарпатська інформаційна корпорація» в партнерстві з Косівською міською радою та урядом гміни Соліна.

“Це вже завершальний етап проєкту. Перший день благодійного фестивалю відбувся у Косові. Крім того, з представниками  польського міста Соліна та української Косівської громади  ми вже провели круглий стіл та здійснили навчальну поїздку до Польщі. Плануємо робити такі фестивалі традиційними, аби якомога більше людей дізналося про культурну спадщину Гуцульщини – сирного коника,  та познайомились ближче з неймовірною красою села Шепіт”. Тому це чудова нагода для кожного відвідати подію”, –  сказала засновниця ГО “Прикарпатська інформаційна корпорація” Оксана Камінська

Місце проведення фестивалю: участок – Кородистий (навпроти церкви Пресвятої Трійці).

Програма фестивалю у селі Шепіт:

  • 10.00 – 12.30 – святкове богослужіння у церкві Пресвятої Трійці села Шепіт за участі Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Православної церкви України, владики Юліана.
  • 13.00 -15.00 – майстер-класи з виготовлення сирних коників та виробів із сиру – своєю віртуозною майстерністю поділяться місцеві майстрині давнього гуцульського ремесла; благодійні виставки-продажі з виробами місцевих ремісників та митців (вишивка, мосяжництво, писанкарство, різьба по дереву, боднарство), презентація виробів крафтових виробників.
  • 13.00-14.00 – «Гуцульські візерунки» – творче вітання від вихованців та вчителів Шепітської гімназії.
  • 14.30 -15.00 – оркестр народних інструментів Косівської школи мистецтв.
  • 15.00-16.00 – офіційне відкриття фестивалю, урочисте підписання угоди про партнерство між Косівською міською радою та Гміною Соліна.
  • 16.00-20.00 – святкова фестивальна програма: презентація полонинних господарств, майстринь сирної іграшки та творчих родин села Шепіт, занурення у пастушу культуру Карпат, обрядові весільні традиції села Шепіт; дегустації традиційних страв місцевої кухні, екологічно чистої продукції з місцевих полонин; концерт естрадних виконавців.
  • Авторська фотовиставка мандрівника, фотографа, краєзнавця Романа Рудника «Мандри сирного коника Карпатами».

Також під час фестивальних заходів відбудеться благодійний збір коштів на потреби в/ч А3715 10 окрема гірсько-штурмова бригада «ЕДЕЛЬВЕЙС» 108 батальйон.

Нагадаємо, перший день фестивалю відбувся 7 липня у Косові. Як це було можна переглянути у відео:

 

 

 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено