Івано-Франківськ

“Dnister Kanyon”: ріка, що знову об’єднала громади Прикарпаття (ФОТО)

Громади області закликають активно долучатися до спільного проєкту Dnister Kanyon.

photo 2021 11 18 10 32 28 scaled

18 листопада в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада щодо розвитку Придністровських територій Прикарпаття, повідомляє ПІК.

Засідання щодо теми Дністерського каньйону відбувається вже не вперше. Зокрема у липні цього року на Прикарпатті, з ініціативи голови Городенківської територіальної громади Богдана Кобилянського, відбувся форум, на якому представники чотирьох областей України та 33 громади підписали угоду про міжмуніципальне співробітництво «Dnister Kanyon».

Більш того, за ініціативи представників з Івано-Франківщини відбулася зустріч у Києві з міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, який підтримав ідею щодо об’єднання навколо річки Дністер.

На сьогоднішньому засіданні голови територіальних громад краю та обласна влада обговорили розроблення стратегічної державної програми розвитку «Dnister Kanyon», базуючись на потреби кожної ОТГ.

Курував нараду Володимир Попович, заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації.

«Ми зініціювали цю зустріч для того, щоб почути пропозиції кожної з громад. Вони мають надати влучні, системні, цікаві, креативні пропозиції у короткі терміни», – зазначив Володимир Попович.

DSC 0037 scaled

Зокрема, концепція програми включатиме туризм, високоефективне агровиробництво та екології. Цікавими мають стати ідеї щодо будівництва Гленпингів, “Welcome Center”, пунктів обслуговування велотуристів тощо.

«Міністру Чернишову сподобалася концепція об’єднання довкола річки Дністра. Він наголосив на активних кроках щодо цієї теми. Бо «Dnister Kanyon» може стати базою для того, щоб громади стали успішними та розвинутими», – наголосила під час зустрічі Оксана Камінська, засновниця «Прикарпатської інформаційної корпорації».

photo 2021 11 18 10 46 18 2 scaled

Далі – представники територіальних громад Прикарпаття вкладатимуть своє бачення розвитку своїх Дністровських територій та подаватимуть свої пропозиції щодо удосконалення цього стратегічного документу.

Приємно, що не тільки на словах, а й на ділі зможемо пропонувати та реалізовувати програми та заходи. Громади прагнуть розвивати та впроваджувати проєкт “Dnister Kanyon”, на цьому заробляти гроші, залучати туристів. Галич – одне з міст, розташованих на Дністрі, на його берегах є населені пункти нашої громади, тож маємо багато зауважень та пропозицій“, – наголосив Олег Кантор, міський голова Галича.

photo 2021 11 18 10 32 21 scaled

Насамкінець, учасники засідання наголосили, що готуються до великого масштабного форуму за участі усіх чотирьох областей та представників від Уряду.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено