Сьогодні пропонуємо читачам ПІК один з найпопулярніших сніданків Коста-Ріки – галло пінто, або рис з квасолею та перцем.
Для сніданку знадобляться наступні інгредієнти:
- 500 грамів чорної вареної квасолі;
- половина червоного перцю;
- половина ріпчастої цибулі;
- 1 столова ложка олії;
- 1 зубчик часнику;
- 100 грамів рису;
- 5 грамів кінзи;
- сіль, перець, карі – за смаком
Спочатку відварюємо рис, бажано довгозернистий. Варити потрібно 10 хвилин після закипання на слабкому вогні, а потім дотримати ще 10 хвилин під кришкою. Ближче до кінця приготування рису дрібно ріжемо цибулю, часник, червоний перець і кінзу. Обсмажуємо порізані інгредієнти у невеликій кількості олії.
Додаємо рис і варену чорну квасолю (обов’язково з водою, в якій вона варилася), солимо, перчимо, додаємо трохи карі, і смажимо близько п’яти хвилин, поки рідина від квасолі не випарується повністю.
Щоб відчути атмосферу Коста-Ріки, радимо їсти галло пінто з кукурудзяними тартильями, сальсою, омлетом або яйцями пашот та шматочком авокадо, чи спілим смаженим бананом. Смачного!
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте також:
Читайте нас у тг