Івано-Франківськ

У травні Франківський драмтеатр покаже 31 виставу (АФІША)

Зокрема, вперше покажуть виставу "Дзяди".

iz 43 scaled 1 scaled

Франківський драмтеатр оприлюднив репертуар на травень. Для глядачів  підготували 31 виставу, пише ПІК.

“Підготували вистави, аби ваші вечори були наповнені українським мистецтвом, приємними емоціями та силою”, – кажуть у театрі.

У травні окрім давно улюблених вистав, глядачів потішать і новими. Зокрема, серед прем’єр:

  • Навернений грішник” – в основі цієї вистави оповідання Івана Франка про драматичну добу в Бориславі на межі XIX – XX ст.
  • Інтимна зона” – психологічна драма, в основі якої лежить п’єса Володимира Винниченка “Закон”. Це розмова з глядачами на тему абортів, безпліддя та сурогатного материнства, усиновлення, на вічні теми любові і зради.
  • У джазі тільки дівчата” – дія вистави відбувається в США наприкінці двадцятих років під час сухого закону. Двоє друзів-музикантів, саксофоніст Джо й контрабасист Джері, перебувають у тяжкому фінансовому становищі й шукають роботу. Їм трапляються дві вакансії в джаз-ансамблі на період виступів у Флориді, однак ансамбль жіночий.
  • Сватання на Гончарівці” – дивна комедія за твором Григорія Квітки-Основ’яненка. Любовні інтриги, весілля, несподівані зустрічі та дивні події – ось що чекає глядачів, котрі вирушать до Гончарівки, на сватання…
  • Вовчиха” – дослідження людської душі, стосунків, зокрема стосунків батьків і дітей. Гіперопіка, нерозуміння потреб одна одної та нездатність щиро поговорити занурюють героїнь вистави у несправжній, «перевернутий» світ їхніх фантазій, бажань та вигадок.
  • “Лісова пісня на полі кров” – за драматичними творами геніальної Лесі Українки у жанровому визначенні «метаморфози душі». Постановка про велику любов, яку неможливо осягнути – любов земну і любов небесну, котрі виходять з одного джерела.
  • “Інтерв’ю з Богом” – роздуми на тему, що торкнулася кожного українця. Головний герой – військовий журналіст, який повернувся з війни. І коли в його сім’ї, здається, все втрачено, страх і зневіра перемагають потребу говорити, з’являється Він.
  • “Дзяди” –  вистава має антиросійський дискурс та чіткий безапеляційний меседж до тих, хто досі каже «Це не наша війна» або «Я пацифіст». Режисерка Майя Клечевська відповідає їм: « То є ваша війна. І ми виграємо її усі разом! Бо українці боронять кожного із нас».

Детальніше:

Квитки онлайн http://www.dramteatr.if.ua/ та у касі театру.

Безкоштовні покази для внутрішньо переміщених осіб відбуватимуться за наявності вільних місць на виставу.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено