Івано-Франківськ

Із якими проблемами звертаються до психологів на Прикарпатті

Чоловіки  звертаються до психологів зазвичай тому, що не можуть знайти себе в житті через велику конкуренцію у всьому.

121577332 958061274689037 3129721650839087263 n

Із якими проблемами прикарпатці звертається до психологів, з’ясовувала журналістка ПІК.

Через нестабільну політичну економічну ситуацію в країні, пандемію, тривалий карантин, прикарпатці потерпають від численних депресій, емоційних зривів. У таких випадках прийнято звертатися до психологів.  Як це відбувається у прикарпатців?

Коли жінки ідуть до психологів?

У електронному довіднику  та базах послуг знаходимо 78 психологів, які працюють і самостійно і в спеціальних студіях. Ще близько 50 фахівців працюють у різних благодійних, соціальних організаціях, управліннях  і фондах.

121565724 2208589275951476 7629220991450658190 n

«Я буду говорити про дорослих, бо допомога і праця з дітьми—це  окрема тема.Отож наші дорослі клієнти це жінки віком від 20 до 35 років та  чоловіки віком від 18 до 35. Жінки, зазвичай звертаються у стані післяпологових депресій, після або стадії розлучень. Ті, які перебувають у шлюбі, не можуть справитися із фінансовими проблемами: вони або їхні чоловіки чи родичі втратили роботу через кризу у час пандемії. Чимало жінок скаржаться на різні види насильства в родинах, алкогольну,  наркотичну та ігрову залежності родичів, непорозуміння з чоловіками, дітьми, батьками»,  – каже психологиня Наталія Левицька.

Вона додає, що приходять до психологів і багатодітні матері, які, як не прикро, через низьку самооцінку нереалізовані у професії. І тому вибирають народжувати ще одну дитину, а не виходити на роботу. Через це в них виникають депресії, вони не мають а буває й бояться розповісти про свої відчуття та емоції рідним.

Коли чоловіки звертаються до психологів

Чоловіки  звертаються до психологів через те, що не можуть знайти себе в житті через велику конкуренцію у всьому. Пані Левицька стверджує, що зараз культ успіху, без права на помилку. У соцмережах всі  життєрадісні, красиві, багаті,  задоволені роботою, навчанням, мають сотні друзів. А в реальному житті — це не так. І коли молода людина усвідомлює, що вона “не відповідає шаблону”, впадає у депресію, вважає себе “ніким”. Люди після 40 до психологів звертаються рідше. Свої проблеми вони обговорюють з друзями, священниками, пишуть про них у соцмережах, або…замовчують.

До речі, послуги психолога —недешеві. Година роботи вартує від 350 до 700 гривень.

Можна дорого, а можна безкоштовно

За словами пані Левицької, аби отримати результат, треба щонайменше 10 годин роботи. На жаль, багато людей не можуть заплатити стільки. Хоча загалом будь-яке лікування чи терапія не є дешевими. У ціну за послуги психолога входить вартість роботи, оплата за оренду офісу, компослуги, податки. Та й самим фахівцям треба постійно навчатися. А  навчання  самих психологів — справа дороговартісна.

 «Проте, коли людина дуже потребує допомоги,  вона зможе домовитися про знижку. Кожен психолог старається врахувати життєві обставини своїх клієнтів. А вояки ОСС, члени їхніх родин, родин Героїв Небесної Сотні, загиблих вояків, люди з інвалідністю, можуть скористатися послугами психологів безкоштовно. Для цього їм треба звернутися у ветеранські організації або до соціальних чи волонтерських організацій”, – підсумувала психологиня.

Злата ЛЕМІШ

Фото ілюстративні, з мережі Інтернет.

Читайте також:

На Прикарпатті викрито у наркоторгівлі організовану злочинну групу (ФОТО)

Чому в Естонії проти українських заробітчан

70% населення Польщі переводять в червону зону карантину

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено