Івано-Франківськ

Великдень на карантині: як святитимуть паски у Львові

Уже відомо, що традиційних масових святкувань у місті не буде.

gwwysn4lx2glgjvd96gj th lnd xx scaled

У Львові святитимуть паски лише на відкритому повітрі, розповіли у прес-службі Львівської міської ради, пише ПІК.

«Прийняли рішення, що День міста та Великдень будуть з рядом обмежень, а це стосується як проведення масових заходів, але ми всі заходи деталізуємо у найближчі кілька днів. Є багато логістичних питань, ми все це деталізуємо окремим рішенням комісії. Наразі у нас є рішення комісії, і Львів віднесений рішенням уряду до червоної зони, тому всі ці обмеження діють, ми залишаємось надалі у цих обмеженнях», – розповідав раніше перший заступник міського голови Львова, Андрій Москаленко.

Сьогодні, 19 квітня, детальніше поточний стан справ прокоментував міський голова Львова, Андрій Садовий:

«За останні 2 дні ми знову бачимо ріст захворюваності. За вчора в комунальні лікарні поступило 39 людей, а виписано лише 8. Знову маємо зростаючу динаміку, наразі ситуація непроста”.

Очільник міста також додав:

“Ми проводили онлайн-зустрічі з отцями всіх конфесій Львова щодо святкування Великодня. До цих нарад долучались наші лікарі, які пояснювати складність епідситуації в місті: люди потрапляють в медичні заклади в дуже складному стані. Відтак ми дійшли згоди щодо проведення освячень. Зараз ми розробляємо протокол, згідно з яким це все буде відбуватися: лише на відкритому повітрі, з дотримання великої дистанції між вірянами”.

Андрій Садовий додав:

“Також священнослужителі дозволяють самостійно освятити великодні кошики вдома свяченою водою. Нам категорично не можна допустити, щоб багато людей збиралось в одному місці, адже це одразу дасть ріст захворюваності. Духовенство це усвідомлює, отці розуміють свою відповідальність. Потрібно думати про свою безпеку, адже ми всі знаємо, що береженого Бог береже».

Нагадаємо, суворий карантин, що розпочався у Львові 25 березня, продовжили до 4 травня.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено