Івано-Франківськ

На Тернопільщині відреставрують два замки

В області відновлять два історичні об'єкти.

На Тернопільщині відреставрують Збаразький та Чортківський замки. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація, пише ПІК.

На Тернопільщині відреставрують два замки

“У Збаразькому замку проведуть капітальний ремонт та реставрацію перехідного мосту та ескарпових стін до замку. Інший об’єкт – Чортківський замок. Тут ліквідують аварійний стан даху пам’ятки архітектури національного значення XVII ст. Переконаний, що це дозволить нам привернути увагу більшої кількості туристів, що сприятиме економічному піднесенню регіону, та вдихнути нове життя у нашу культурну спадщину”, – зазначає голова ОДА Володимир Труш.

Нещодавно у Збаражі відбувся круглий стіл на тему «Мандруй Україною. Тернопілля». На захід приїхали туроператори з різних куточків України. Впродовж кількох днів туроператори мандруватимуть Тернопільщиною, аби пізнати її туристичні родзинки, познайомитися з привабливими локаціями та крафтовою продукцією.

До слова,  загалом у рамках програми «Велика реставрація» цьогоріч проведуть відновлювальні роботи на 22 об’єктах культурної та історичної спадщини.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено