Івано-Франківськ

Стало відомо, чому США можуть перенести зустріч Байдена із Зеленським

Речник вважає, що через зміщення дати зустрічі президентів «робити трагедію не потрібно».

0902f6a237ea7348c0489240482a9edf754x358 70eda1fcf142b6f8db5bc7925601b390 scaled

Зустріч Зеленського та Байдена анонсують з червня. Днями у ЗМІ заявили, що вона переноситься. Офіс президента пояснив, чому зустріч Зеленського та Байдена можуть відкласти, повідомляє Захід.нет., пише ПІК.

«Зустріч планується на останні дні липня, перші дні серпня, приблизно в цьому діапазоні», – розповів речник президента Сергій Некифиров в коментарі «Суспільному», зазначивши, що через зміщення дати зустрічі президентів «робити трагедію не потрібно».

Він також спростував інформацію ЗМІ про те, що США вирішили відкласти зустріч через ситуацію зі зміною керівництва в НАК «Нафтогаз».

«Ця інформація не є правдою. Це залежить від логістичних та протокольних речей. Зустріч активно готують, дати узгоджують, ніхто нікому ультиматумів не ставлять», – зазначив спврозмовник.

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський поспілкувалися телефоном 7 червня. За повідомленням Білого дому, під час розмови Байден повідомив Зеленському, що планує зустрітися з ним після саміту з Путіним. МЗС України тоді заявляло, що зустріч президентів запланована на кінець липня в США.

Водночас «Українська правда» із посиланням на джерела 17 липня повідомила, що США пропонують провести візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона у серпні, а не липні, що викликало незадоволення з боку Офісу президента.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено