Івано-Франківськ

Ватикан розсекретив свої багатства: понад 5 тисяч об’єктів нерухомості

Частину власності Ватикану здавали в оренду за зниженими цінами, зокрема, - церковним службовцям.

vatican italy2 scaled

Ватикан – це місто-держава.

Вперше в історії Ватикан оприлюднив інформацію про власне майно – йому належить понад 5 тисяч об’єктів нерухомості в Італії і по всьому світу, повідомляє Скептик з посиланням на The Guardian , пише ПІК.

Інформація про майно Ватикану міститься в двох документах: консолідованому фінансовому звіті 2020 роки для Святого Престолу і першому публічному бюджеті Управління майна Святого Престолу (APSA).

Як зазначає видання, управління APSA є свого роду бухгалтерією, керуючою нерухомістю та інвестиціями, яка виплачує заробітну плату і діє як відділ закупівель і відділ кадрів Святого Престолу.

unnamed 16

Згідно з 30-сторінковим  документом, оприлюдним APSA, Ватикану належить 4051 об’єкт нерухомості в Італії і близько 1120 об’єктів за кордоном, не рахуючи посольств Ватикану в усьому світі.

У той же час тільки близько 14% італійської власності Ватикану здавалися в оренду за ринковими цінами, а інші – за зниженими, багато з них – церковним службовцям.

Відзначається, що близько 40% об’єктів власності Ватикану – це інституційні будівлі – школи, монастирі і лікувальні установи.

Крім того, APSA володіє інвестиційною нерухомістю в престижних районах Лондона, Женеви, Лозанни і Парижа.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено