Івано-Франківськ

Оцінка експерта: купувати чи продавати готівковий долар

Спред (різниця між курсами купівлі та продажу) зберігається на рівні 20-30 коп. Що це означає?

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 2 scaled

Долар продовжує дивувати непередбачуваністю зміни курсу: він помітно дешевшає. За перший тиждень грудня  американська валюта втратила за п’ять днів 30 копійок, причому курс купівлі готівкового долара знову опустився нижче 27 доларів.

Не піднімався зелений і минулого тижня, немає значних коливань у ці дні. Чому так і на що чекати від курсу до кінця року, аналізують експерти – член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, керівник відділу аналітики ДК Forex club Андрій Шевчишин та аналітик компанії “Центр біржових технологій” Максим Орищак, повідомляє Сьогодні, пише ПІК.

  • Чого очікувати цього тижня

Експерти вважають, що тренд на зміцнення гривні утримається весь тиждень.

“Після стрімкого зростання котирувань зазвичай відбувається корекція, тож очікуємо короткочасного зміцнення гривні до 27 грн за долар”, – аргументує експерт Максим Орищак.

Подібний прогноз у Андрія Шевчишина.

“Найближчим часом гривня відіграватиме рішення Нацбанку за обліковою ставкою, пробуючи на міцність рівень 27 грн за долар. При цьому НБУ активно викуповуватиме надмірну пропозицію валюти і стримуватиме її зміцнення. Енергоімпорт буде головним фактором тиску на гривню”, – каже Андрій Шевчишин.

  • Продавати чи купувати валюту

Андрій Шевчишин каже, що повернувся час для купівлі дешевого долара як інструменту інвестування на середньостроковий та тривалий період.

“Вже можна знайти долари по 27,05 грн, до кінця тижня може бути і нижче за 27. Але так дешево буде не скрізь, треба шукати”, – конкретизував експерт.

Олександр Охріменко радить тим, хто збирається позбуватися готівки, робити це швидко, поки курс не просів ще більше. А ось покупцям поспішати не варто, оскільки ближче до Нового року вони зможуть витратити на придбання валютного кешу менше, ніж зараз.

До слова, спред (різниця між курсами купівлі та продажу) зберігається на рівні 20-30 коп, тобто банки та пункти обміну валют зацікавлені в купівлі валютної готівки.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено